Shutterstock

Nieuws Inflatie

Inflatie stijgt na lichte daling weer flink

29 Juli 2022

De Nederlandse inflatie, gemeten volgens de Europese methode (HICP), deed in juni een stapje terug, van 10,2% in mei naar 9,9% in juni. Deze maand loopt de inflatie opnieuw verder op en komt op 11,6%.

Voedingsmiddelen stegen in juli 10,1% in prijs, in juni was dat 9,6%. De grootste stijger blijft energie en brandstof. In juli was de prijsstijging daarvan 68,4%, meer dan in juni toen dat 59,7% was.
 
De inflatie in Nederland is (nog steeds) hoger dan in de hele eurozone. In de eurozone zelf blijft de inflatie oplopen. Van 8,6% in juni naar 8,9% in juli. België en Italië horen bij het kleine aantal landen waar de inflatie iets afzwakt, van 10,5% naar 10,4% in België en 8,5% naar 8,4% in Italië.

In Duitsland loopt de inflatie op van 8,2% naar 8,5% in juli, in Frankrijk gaat die van 6,5% naar 6,8%. Estland kent met 22,7% de hoogste inflatie in de eurozone (22% in juni). De inflatie in Malta is wel iets opgelopen, maar is met 6,5% nog steeds het laagst in de eurozone.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.

Meer over

Inflatie
Regenradar
Powered by Agroweer

Podcast Valuta met Joost Derks

'Inflatie zeer hardnekkig, euro naar dieptepunt'

Opinie Joost Derks

Zo kraakt Truss het pond én de Britse economie

Nieuws ketensamenwerking

Kartelwaakhond: boeren mogen afspraken maken

Nieuws CBS

Hoogste inflatie Nederland ooit gemeten: 12 procent

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief