Shutterstock.com

Nieuws Stikstof

Meer LTO afdelingen willen rechte rug van Van der Tak

30 Juli 2022 - Redactie Boerenbusiness - 9 reacties

Het bestuur van de LTO-afdeling Liemers-Montferland volgt het voorbeeld van de LTO afdeling Gelderse Vallei en wil ook dat Sjaak van der Tak de rug recht houdt in het gesprek komende week met het kabinet. Zo niet, dan stopt ook dit afdelingsbestuur ermee. Meer afdelingen hebben zich erbij aangesloten.

De afdeling Liemers-Montferland legt nog iets uitgebreider eisenpakket op tafel als de afdeling Gelderse Vallei. Het is een boodschap aan Van der Tak, maar ook richting het kabinet. Er mag wel worden gepraat, maar niet vrijblijvend.

      "Geachte Leden, In navolging van collega regio Lto GelderseVallei hebben ook wij met verbazing het bericht van gisteren aangehoord. Na een nachtje geslapen te hebben het volgende: Het gesprek moet volgende week gaan over:
- Legalisatie pasmelders
- KDW van tafel
- Geen onteigening
- En het tijdsbestek 2030 van tafel.
- Als er een vervolg gesprek komt, dan naast Remkes ook een bemiddelaar vanuit de agrarische sector.
- en met meerdere partijen uit de landbouw niet alleen LTO.
- gesprek in volledige openbaarheid en transparantie naar de leden.
Als daar niet aan vastgehouden wordt stoppen wij als bestuur, want dan heeft het geen enkele meerwaarde meer voor ons. Ook vinden wij dat we te veel energie in het verdedigen van verschillende standpunten moet steken. Groeten bestuur LTO Liemers-Montferland.
Ook andere afdelingen hebben zich in vergelijkbare woorden uitgesproken, zoals LTO West Achterhoek en Betuwe.
 
 
 
 
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
Abonnee
Peter 31 Juli 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10899843/meer-lto-afdelingen-willen-rechte-rug-van-van-der-tak]Meer LTO afdelingen willen rechte rug van Van der Tak[/url]
Ik zou er aan toe voegen: stikstof is N. Of het aan H of O gebonden is maakt voor een plant weinig uit. Dus stikstof uitstoot van industrie, verkeer, energie centrales, luchtvaart of een kachel om een huis te verwarmen niet anders behandelen dan de stikstof uitstoot uit landbouw!
Abonnee
tijdbom 31 Juli 2022
Goed gesproken,zitten geen onwaarheden in.!!!!!!!!!!
Abonnee
ex ledenadministratie 31 Juli 2022
namens wie praten die dan , ze hebben nog maar 6000 leden.........
Abonnee
secretaris 31 Juli 2022
6000....mochten ze willen
Abonnee
lnv 31 Juli 2022
klopt , lto praat namens de minderheid.
wat wil je met een voorzitter die de ruggengraat van een tuinslang heeft.
#pluchezitter
Abonnee
tijs van hoof 1 Augustus 2022
kijk deze lto afdelingen hebben nog respect voor waarden en normen! ze doen het voor de leden en familie bedrijven! en niet voor het aanzien of het nieuwe baantje wat van der tak waarschijnlijk al beloofd is! als Dirkje bruins en van de tak zijn rug niet recht houden kunnen ze beter vandaag nog vertrekken voordat ze gaan praten met remkens en Rutte!!, want dan employeert de belangenvereniging lto ! oja als je dan toch met Rutte praat wijs hem dan op het feit dat er nog mensen in Groningen gecompenseerd moeten worden met het gas! , en dat mensen nog geld krijgen van de toeslagen affaire van de belastingdienst!, en dat er nog mensen zijn die nog geld moeten ontvangen van de waternood ramp vorig jaar zomer in Limburg en delen van noord Brabant!, en dat er nog mensen zijn die gecompenseerd moeten worden vanwege de hoge gas prijs met minimaal inkomen!, en dan nog de pas melders die allang een normale vergunning hadden moeten hebben!!! Rutte los eerst al deze problemen op voordat je een nieuwe ( crisis) creëert , ik wens ze veel wijsheid toe!, maar ik voorspel het loopt op niets uit! want anders hebben we verkiezingen en dat willen ze niet! triest dat ze voor hun baantje gaan ipv het maatschappelijke belang!
Abonnee
Gwoon 1 Augustus 2022
@tijs ben het volledig met je eens...al deze problemen die je heb benoemd zijn veroorzaakt in Rutte 1-2 en derde kabinet, nu Rutte 4 kabinet regeert niet maar is aan het overleven om niet in de positie te komen met vervroegde verkiezingen. dan is het exit Rutte. ... agrarische ondernemers compenseren komt in het rijtje woning schade in Groningen door gas... de Taxeteurs en adviseurs zijn er beter van geworden maar niet de bewoners. in Groningen en zo gaat dit met N ook zo men beloofd veel €... maar agrarische sector komt er als verliezer uit... dit soort mensen liegen alles aan elkaar en komen hun beloftes niet na.
Abonnee
gerard 1 Augustus 2022
denk dat rutte nog wel meer problemen heeft ter appel gas vergroening. stroom,de eilanden aan de andere kant van de wereld om er nog maar een paar te noemen defentie geen personeel meer voor, handjes aan het bed van zieke en oude mensen onderdezeting politie en dan maar te zwijgen van druks ,kijk naar al die aanslagen op huizen
Abonnee
Paaltje 1 Augustus 2022
Ga praten dan kun je tenminste wat bereiken
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden