Agrifoto

Nieuws Zaaibedbereiding

Zaaibed op zware klei verandert in grindbed

31 Maart 2020 - Erik Colenbrander

Het scherp drogende weer verandert het zaaibed op zware kleigrond in een grindbed. De record natte winter wordt gevolgd door een uitzonderlijk langdurig zeer droog weertype.

Weliswaar viel er gisteren op een enkele plaats een beetje gespetter maar dat was bij lange na niet genoeg om de kluiten bij de zaaibedbereiding beter fijn te kunnen krijgen.

 

Ook de komende week staat er nauwelijks regen op het programma, al verandert de stroming wel behoorlijk.

Eerste warme dag
Van een noordelijke luchtstroming in een zuidelijke, die er voor kan zorgen dat komend weekend de eerste warme dag van het jaar met een maximumtemperatuur van 20 gr C waarschijnlijk wordt genoteerd. Mogelijk dat er begin volgende week regenfronten passeren, maar veel neerslag zit hier waarschijnlijk niet in. Grote kans dat er 3 weken lang nergens in Nederland veel meer dan 5 mm regen is gevallen, eind volgende week.

Uitzonderlijk is dit niet in het voorjaar, waarin gemiddeld het minste regen valt. Maar de combinatie met de record natte winter wel. Dat betekent met een slakkegang grond bewerken en bieten beregenen om de opkomst te bespoedigen.

Komende nacht opnieuw vorst
De ergste nachtvorst lijkt voorlopig wel voorbij, al kan het kwik ook de komende nacht nog flink onder het vriespunt dalen. Afgelopen nacht daalde de temperatuur langs de oostgrens in de Veenkoloniën met Duitsland tot -4 gr C.

Gisteren werd bij het Achterhoekse Winterswijk zelfs een minimumtemperatuur van -6,6 gr C op normale waarnemingshoogte gemeld. Bloesem van bomen en struiken is kapotgevroren en fruittelers draaien overuren met hun beregeningsinstallaties.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Weerupdate met Robert de Vries

Komt er binnenkort een einde aan de moesson?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden