Shutterstock

Nieuws Dierenactivisme

FDF: 'Rechtssysteem faalt tegen stalterreur'

7 November 2019 - Redactie Boerenbusiness - 9 reacties

Farmers Defence Force (FDF) is uitermate teleurgesteld in het vonnis van de rechter tegen de dierenactivisten die afgelopen lente een varkensbedrijf in Boxtel hebben bezet. Volgens voorzitter Mark van den Oever voelen boeren zich 'opnieuw in de kou gezet door het rechtssysteem'.

De 67 dierenactivisten kwamen woensdag voor de rechtbank Oost-Brabant weg met een geldboete van elk 300 euro en een voorwaardelijke celstraf van 2 weken. Dat doet absoluut geen recht aan de stalbezetting van 10 uur lang die volgens Van den Oever een grote impact heeft gehad op het boerengezin, de medewerker in kwestie en de totale Nederlandse landbouwbevolking.

"Deze uitspraak heeft geen enkel afschrikwekkend effect op het gepeupel waar boeren al jarenlang mee te maken hebben: terreurplegers die hun terreur georganiseerd plegen zonder enig wettelijk kader. De boerenbedrijven waar ze binnenvallen, voldoen aan de wetten en normen waarop we dieren in Nederland houden", schrijft hij in een verklaring.

Behandeling boeren stuitend
Ook vindt hij de behandeling van boeren ten opzichte van dierenactivisten die 'terreurdaden op boerenbedrijven plegen' stuitend. Hij verwijst hierbij naar een Groninger boer die al drie dagen vast zit. "In tegenstelling tot de geweldplegers van Boxtel die na hun vastgestelde wandaden vrijwel onmiddellijk huiswaarts mochten keren."

Farmers Defence Force laakt eveneens de politieke vertegenwoordigers die na de stalbezetting hadden aangekondigd dat de wet zou worden aangepast om dit soort acties te voorkomen. "Er is nog geen enkele stap in die richting gedaan", constateert Van den Oever bitter. 

Geen 112 voor boeren
Voor FDF is de uitspraak het bewijs dat de organisatie broodnodig is. "Wij zullen er met de boeren van Nederland voor zorgen dat geen enkele collega zich nog in de steek gelaten hoeft te voelen door het waardeloze rechtssysteem waar we mee te maken hebben", aldus Van den Oever. "Als 112 voor Nederlandse boeren geen alarmnummer meer is, zullen boeren zelf, eendrachtig op moeten treden. Dat is een trieste constatering na het opnieuw schenden – deze keer door ons Nederlandse rechtssysteem - van de rechten van de boeren."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
tot hier en niet verder 7 November 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884594/fdf-rechtssysteem-faalt-tegen-stalterreur]FDF: 'Rechtssysteem faalt tegen stalterreur'[/url]
mooie reactie, heel wat beter als van lto en pov, die tevreden waren, hoezo kun je hier tevreden mee zijn?
Gaston 7 November 2019
De boetes worden helaas betaald door goededoelenloterijen en met overheidsubsidies.
an dynamiet 7 November 2019
mark,
prima reactie, deze straf in heel licht. En de Groninger boer wordt wel hard aangepakt..
D
Boerin Marie 7 November 2019
We moeten wel blijven geloven in ons rechtsbestel; anders is het hek van de dam. Zij hebben tenminste een straf gekregen.
Wij boeren hebben toch ook straffeloos 2 dagen DenHaag bezet en 100-den kilometers fileleed veroorzaakt en illegaal op snelwegen gereden. We moeten wel kunnen relativeren en niet zo opgefokt doen.
regelbedenker 7 November 2019
Beste Boerin Marie,

Weet je waarom in de rechtszaal de weegschaal scheef hangt en de vrouw een blinddoek om heeft?
regelbedenker 7 November 2019
Dit is omdat niet ieders belangen hetzelfde gewicht hebben!

En de blinddoek is omdat ze de ellende daar niet kan aanzien!
Boerin Marie 8 November 2019
Voorzichtig boeren. Mijn schoonzus in Amsterdam is er fel op tegen als de boeren Amsterdam gaan bezetten in december. Dat pikken we niet, zegt ze. Denk om onze reputatie!
tot hier en niet verder 8 November 2019
dan zal je schoonzus even op vakantie moeten gaan, het liefst naar Australië of zo, en als ze zo ver van de werkelijkheid af is, kan ze ook het best daar blijven
Frans 8 November 2019
Met je eerste reactie ben ik het roerend eens Marie, boeren moeten niet zo kleinzielig en opgefokt doen. Hetzelfde geldt ook voor je schoonzus, laat ze snel wat inbinden.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden