De toplaag van de kleigrond in Oeffelt (Noord-Brabant) is kurkdroog. Vanwege de weersverwachting is besloten hier te gaan beregenen
In Oeffelt (Noord-Brabant) is begonnen met beregenen van het perceel
In Zweeloo (Drenthe) is de teler in de eerste helft van deze week begonnen met het uienland te spitten, met een vorenpakker voorop.
Recht rijden gaat zo vanzelf op het perceel in Zweeloo. Dus genoeg tijd om daar een foto van te maken.
Na het spitten zijn de uien in Zweeloo deze week ook direct gezaaid. Een mooi vochtig zaaibed, aldus de deelnemer uit Drenthe.
Ook het perceel in Ysselsteyn (Limburg) wordt ingezaaid
In Kortgene (Zeeland) is eind vorige week onder een stralend blauwe lucht het perceel ingezaaid. En al droog genoeg, getuige het stof.
Het beeld in Kortgene (Zeeland) van dichtbij

Gewastour Week 14

Uienpercelen worden al weer beregend

3 April 2020 - Redactie Boerenbusiness

De uien zijn nog niet gezaaid of het beregeningshaspel draait al weer rond op de uienpercelen. Ook deelnemers van de Gewastour 2020 hebben het haspel al weer uit de schuur gehaald, kijkend naar de weersverwachting. Ook is afgelopen week volop gespit, gekopegd en gezaaid.

De teler van het perceel in Oeffelt (Noord-Brabant) besloot zijn uienperceel direct te beregenen, omdat de toplaag volgens hem gortdroog was. Ook de teler van het perceel in het Friese Kimswerd heeft het beregeningshaspel al klaar staan, maar dan om een andere reden. Hij wil begin volgende week de nodige milimeters geven om het perceel vochtig te hebben voor het kopeggen. De teler hoopt dan een fijner zaaibed te kunnen realiseren.

Ook in Zweeloo, Ysselsteyn en Kortgene zijn de uien de afgelopen week gezaaid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden