Bedrijven in regio getroffen

Vogelgriep treft eendenboerderij Kamperveen

13 Maart 2018 - Anne Jan Doorn

Op een eendenbedrijf in Kamperveen (Overijssel) is vogelgriep geconstateerd. Om welke variant het gaat, is nog niet bekend. Alle 30.000 eenden op het bedrijf worden geruimd.

In een straal van 10 kilometer rond het bedrijf is een vervoersverbod afgekondigd op pluimvee, pluimveemest en gebruikt strooisel. In 2014 en 2016 werd het bedrijf ook al getroffen door de vogelgriep.

Andere bedrijven
Ook het pluimvee van een bedrijf uit de omgeving wordt uit voorzorg geruimd, zo meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Wat er met andere pluimveebedrijven in de buurt moet gebeuren, wordt nog uitgezocht.

Ongeveer 2 weken geleden werd er vogelgriep geconstateerd op een pluimveebedrijf in Oldekerk (Groningen). De landelijke ophokplicht is nog altijd van kracht. Dit werd eind 2017 ingesteld, nadat vogelgriep was geconstateerd op een eendenbedrijf in Biddinghuizen (Flevoland).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden