Shutterstock

Nieuws Bietenprijs

British Sugar maakt lagere bietenprijs bekend

13 September 2018 - Redactie Boerenbusiness

British Sugar is met de Britse boerenbond NFU overeengekomen wat de contractprijs voor bieten voor 2019 zal zijn. Er wordt onder meer gemeld dat bietentelers een minimale prijs ontvangen van ruim €21 per ton (omgerekend naar euro's).

Er zal geen aftrek zijn voor tarra in de vorm van de kop van de biet, waardoor de uiteindelijke prijs zal uitkomen op bijna €23 per ton. Daarmee ligt de prijs bijna €3 lager dan in 2018. Bietentelers krijgen wel een hogere marktbonus dan vorig jaar (+5%). Deze marktbonus krijgen de telers wanneer de wereldwijde suikerprijs boven de €375 per ton ligt.

Moeilijke marktomstandigheden
Dat er geen aftrek van de prijs meer is op de genoemde tarra, zal vanaf heden voor alle contracten gaan gelden. De Britse vertegenwoordiger van de bietentelers (NFU sugar) geeft aan tevreden te zijn met deze prijs. Dit vanwege de moeilijke marktomstandigheden, met lage suikerprijzen.

Vanaf 2019 is er geen mogelijkheid meer voor 3-jarige contracten. Er gaan volgens de Britse bietentelers wel moeilijkheden ontstaat doordat neonicotinoïden niet meer gebruikt mogen worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs naar 78 euro, nettoresultaat iets beter

Nieuws Suikerbieten

Britse bietentelers woedend na mager contractaanbod

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden