Syngenta Seeds

Nieuws Syngenta

Syngenta profiteert enorm van vraag naar middelen

26 Augustus 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Syngenta boekte een goed resultaat in het tweede kwartaal van 2021. De omzet groeide met 28% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar $7,4 miljard zo maakte het concern vandaag (donderdag 26 augustus) bekend.

Het bruto resultaat (EBITDA) komt op $1,2 miljard, 25% boven het resultaat in het tweede kwartaal 2020. In het eerste halfjaar bedraagt de omzet $14,4 miljard en de EBITDA $2,7 miljard. Dat is een groei van respectievelijk 24% en 22%.

De relatief hoge prijzen voor de meeste granen resulteerde volgens Syngenta in een groter beteeld areaal en een grotere vraag naar de producten van het bedrijf. Droogte in Noord- en Zuid-Amerika koude periodes in Europa en wateroverlast in deze regio's in de wereld hebben daarnaast voor extra vraag gezorgd. Daarnaast ziet het bedrijf dat afnemers door verstoringen van de logistieke ketens door corona uit voorzorg meer producten op voorraad gekocht hebben.

Leveren wat de klant vraagt
Het concern heeft fors geïnvesteerd in technologie waaronder precisie landbouw, hybride tarwe, biotechnologie, gene editing en digitale platfora voor farm management. "Onze resultaten laten zien dat we aan de vraag van lokale telers tegemoet komen, niet alleen met onze duurzame producten maar ook met onze digitale oplossingen", schrijft Erik Fyrwald CEO van Syngenta in een toelichting op de kwartaalcijfers. CFO Chen Lichtenstein benadrukt de sterke groei over alle bedrijfsonderdelen. "We hebben innovatieve producten geïntroduceerd, synergie binnen de groep gerealiseerd, kosten in de hand gehouden en zijn er in geslaagd aan de stijgende vraag te voldoen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden