Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

'De award dwingt je om goed na te denken'

3 Augustus 2022 - Redactie Boerenbusiness

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vierde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een vernieuwde dienst of innovatief product met financieel voordeel voor de boer. Een van de genomineerden van afgelopen jaar is Ella van In Ovo. Hoe is het, het afgelopen jaar met ze gegaan?

Ella is een machine die op dag negen van het broedproces van legkippen de eieren kan seksen. Met het toepassen van Ella wordt voorkomen dat op dag één de haantjes geëuthanaseerd moeten worden. In Ovo is het afgelopen jaar met name bezig geweest met het verfijnen van het product.

"Er zitten een aantal stappen in die machine. Het sample proces is het proces waarbij er een monster uit het ei genomen wordt om dan vanuit daar te testen of het een mannetje of vrouwtje is. Dat is best wel heel ingewikkeld technisch gezien", aldus Tiemen Dalhuisen, CFO van In Ovo. 

Trots en verrast
Dalhuisen kijkt positief terug op de deelname aan de Agribusiness Award. "Het is een professioneel proces en meedoen dwingt je om goed na te denken waar je mee bezig bent en wat je doet. Het zijn eigenlijk allemaal gratis toetsen die je doet, dat is denk ik heel waardevol. Daarnaast heb ik respect voor de deskundigheid van de jury, ze konden goed ingaan op ons product. Ook maakt zo'n traject dat je je kunt meten aan andere innovaties in Nederland, je bent allemaal goed en innovatief bezig."

Dalhuisen is trots op het bereiken van een finaleplek. "We hadden geen idee natuurlijk wie er mee zouden doen. We weten gewoon dat het een prijs is binnen Nederland met aanzien. Dus iedereen wil wel graag winnen. Wij waren blij verrast en trots dat we in de finale kwamen."

Agribusiness Award 2022
De aanmeldpagina voor de Agribusiness Award 2022 is inmiddels geopend. Inschrijven kan tot en met 11 september. De vakjury beoordeelt daarna de inzendingen en kiest de genomineerden. 

Ben jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces dat de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden