Shutterstock

Aangeboden door Sencrop

Sencrop en Trimble helpen teler met slimmere keuzes

6 Juli 2020

Precies op het juiste moment de juiste bewerking op een perceel uitvoeren. Dat wordt voor gebruikers van de Sencrop agro-weerstations nog realistischer. Sencrop is geselecteerd als Trimble Select Partner voor de landbouw. Daarmee groeien de mogelijkheden om weerdata te verzamelen, delen en beheren en de efficiënte op het bedrijf te vergroten.

Informatie over temperatuur, windsnelheid, luchtvochtigheid en neerslag is essentieel voor agrarisch ondernemers om de juiste keuze voor hun gewassen te maken. Deze weerdata is toegankelijk voor alle telers met weerstations van Sencrop. Gebruikers hebben rechtstreeks toegang tot real-time klimaatdata en tot perceelspecifieke informatie over weersomstandigheden van alle aangesloten weerstations op hun smartphone of computer.

Beslissingen op basis van data
Sencrop is toonaangevend op het gebied van met percelen verbonden agro-weersystemen. Door de systemen van Sencrop te combineren met de oplossingen van Trimble ontstaan aanzienlijke voordelen voor precisielandbouwers. Zij kunnen op basis van weerdata beslissingen nemen over het tijdstip waarop verschillende bewerkingen moeten worden uitgevoerd, zoals omploegen, planten en oogsten.

In het kader van het Trimble Select-partnerprogramma zullen de online agro-weerstations van Sencrop beschikbaar zijn voor klanten via de Trimble en Vantage™-distributienetwerken in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. "Het distributienetwerk van Trimble in Europa draagt bij aan onze doelstelling om landbouwers een geïntegreerde digitale service en innovatieve oplossingen aan te bieden", zeggen Martin Ducroquet en Michael Bruniaux, oprichters van Sencrop. "Daarmee kunnen zij betere beslissingen nemen voor het bewerken van hun percelen, afgestemd op de productlijn van Trimble."

Uitbreiding
Door samen te werken met Trimble wil Sencrop zijn aantal agro-weerstations vergroten en zijn partnernetwerk uitbreiden. Een uitgebreid netwerk geeft ondernemers de mogelijkheid om de precisie van de bewerkingen op hun percelen te intensiveren of te verbeteren door weerdata te delen tussen alle weerstations van Sencrop. Vijf maanden geleden kondigde Sencrop ook al de overname aan van sensorspecialist Visio-Green, met deze overname komt het totaal op meer dan 12.000 stations in Europa.. 

Ook Trimble is blij met het partnerschap van Sencrop. "Als belangrijke speler op de Europese markt voor online agro-weerdata biedt Sencrop de optimale technologie voor precieze, efficiënte en ecologisch verantwoorde landbouw. Dit sluit aan bij de missie van Trimble om landbouwers met precisielandbouwtechnologie te helpen om kosten te besparen, opbrengsten te verhogen en milieuvriendelijk te werken," aldus Kevin Barkow.

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden