Shutterstock

Aangeboden door DCA Multimedia

Honger bij ondernemers naar data grondstoffen

31 Januari 2022

DCA Market Intelligence B.V., de uitgever van Boerenbusiness.nl en Foodbusiness.nl, ziet in alle schakels van de agrofoodketen de honger naar marktinformatie en data toenemen: van de agrarische ondernemer in de afzet van bijvoorbeeld aardappelen, melk en varkens tot en met de inkopers van foodbedrijven.

Het groeiend aantal klanten in een krimpende agrarische markt onderbouwt deze overtuiging. "Gedegen marktinformatie in combinatie met toegankelijke marktdata is vandaag de dag onmisbaar voor de professionele ondernemer in zijn bedrijfsvoering", vertelt Tim Vrolijk, general manager bij DCA Multimedia. "Wij willen onze dienstverlening zo optimaal mogelijk afstemmen op deze groeiende informatiebehoefte."

Lancering van Foodbusiness.nl, het platform voor marktinformatie
De coronapandemie heeft de sector hard geraakt, maar nauwelijks invloed gehad op de ontwikkeling van DCA Multimedia het afgelopen jaar. Sterker nog: 2021 is het jaar waarin DCA Multimedia het meest heeft geïnvesteerd in projecten. Daartoe behoort onder meer de lancering van Foodbusiness.nl, het platform waarmee DCA Multimedia specifiek de foodsector wil voorzien van marktinformatie over grondstoffen. Het redactieteam is daarvoor afgelopen jaar met twee marktspecialisten uitgebreid.

Ook is Boerenbusiness.nl volledig gerestyled en opnieuw opgebouwd, inclusief een op maat gemaakte mobiele versie. Om in te spelen op de groeiende behoefte aan digitale informatievoorziening door bedrijven aan hun klanten, mede aangemoedigd door de coronapandemie, heeft DCA Multimedia de studio ingrijpend uitgebreid en verbouwd. Veel zakelijke relaties hebben het afgelopen jaar gebruik gemaakt van deze studio om via webinars, livestreams of videopresentaties hun klanten, relaties of leden te informeren.

Daarbij zijn geplande projecten als de Gewastour en Ruwvoertour dankzij de deelnemende agrarisch ondernemers en commerciële partners tot een succes gemaakt. In het najaar van 2021 is de Agribusiness Award, een initiatief van Boerenbusiness, uitgereikt aan winnaar Lely met haar stikstofinnovatie Lely Sphere.

Overeenkomsten met bekende internationale nieuwsplatformen
Tevens heeft DCA Multimedia, in samenwerking met zusterbedrijf DCA-Markets, overeenkomsten gesloten met de bekende internationale nieuwsplatformen Refinitiv (Reuters) en Dow Jones voor de afname van prijsdata. Binnen DCA-Markets worden internationaal hooggewaardeerde noteringen ontwikkeld van onder meer zuivelproducten, vleesonderdelen en varkens, die door DCA MultiMedia worden verrijkt met analyses van de markt.

Goede marktinformatie kan het verschil maken tussen winst en verlies.

DCA Multimedia streeft er ook in 2022 naar haar positie in de agrifoodketen op het gebied van marktinformatie en prijsdata verder uit te bouwen en te versterken. Dat kan zowel autonoom als in samenwerking met partners. "In 2021 zijn de internationale prijzen voor agrarische grondstoffen geëxplodeerd", geeft Tim vrolijk aan. "Goede marktinformatie kan echt het verschil maken voor ondernemers tussen winst en verlies. De grondstoffenmarkt blijft voorlopig volatiel en daarmee zijn we optimistisch over het nieuwe jaar."

Extra aandacht krijgen daarbij de volatiele zuivelmarkt op Boerenbusiness.nl en de foodgrondstoffen met de expansie van Foodbusiness.nl. "Foodbusiness is een startup met dagelijkse marktinformatie van de belangrijkste grondstoffen voor de foodindustrie. Een uniek platform voor Nederland, dat we de komende jaren verder uitbouwen", besluit Vrolijk.

Samenwerken of sparren met DCA Multimedia? Neem contact op via 0320-269527. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden