4G alternatief voor vast internet

KPN test 4G voor internet op het platteland

3 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Telecom gigant KPN zegt tests te gaan verrichten met hun 4G netwerk op het platteland. De aanbieder wil onderzoeken of dit signaal sterk genoeg is om internet aan te bieden in de buitengebieden, waar geen vast internet mogelijk is.

KPN gaat het aankomende halfjaar tests uitvoeren, zegt het bedrijf tegen website Tweakers.nl. De provider kan nog niet zeggen of de abonnementen voor het buitengebied er straks echt gaan komen. Volgens topman Jaap Postma is het de bedoeling KPN"s "triple play" aan te gaan bieden, inclusief tv.

"Hoe tv zich houdt op het 4G signaal is bij ons niet bekend", zegt hij tegen Tweakers. Volgens Postma zijn er enkele tienduizenden huishoudens in het buitengebied die geen kabel, adsl of glasvezel kunnen krijgen. Het draadloze 4G netwerk kan daarom een alternatief zijn voor vast internet.

KPN zegt over een paar maanden volledige 4G dekking  voor Nederland te hebben. Tijdens een perspresentatie laat het bedrijf zien dat ook de Waddeneilanden en zelfs de zee voor Rotterdam straks over een 4G-signaal beschikken, wat nodig is voor binnenvarende schepen.

Bron: Tweakers.nl

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden