Vier nieuwe onderdelen

IRS breidt app uit met extra functies

27 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Stichting IRS beschikte al over een app maar breidt zijn functionaliteit nu flink uit. Er zijn vier nieuwe onderdelen: Een bladschimmelkaart, overzaaiapplicatie, berekenen van de opkomstdatum en het oproepen van weersommen.

IRS had op hun website al een bladschimmelwaarschuwingsdienst. Deze kaart is nu ook in de app geïntegreerd. Rode gebieden op de kaart van Nederland laten zien waar een verhoogd risico voor bladschimmels is zodat tijdig kan worden gespoten. Met de opkomst en groei module is, op basis van de zaaidatum, te berekenen wanneer het gewas boven staat en wanneer de groeipuntsdatum wordt bereikt. In dit gedeelte zijn verder weergegevens op te roepen zoals de temperatuursom, neerslag en stralingssom. Als laatste is een onderdeel wat helpt bij overzaaien door te berekenen of dit rendabel is of niet. Dat gebeurt op basis van het plantaantal en de zaaidatum.

De app kon al worden gebruikt voor het laatste IRS nieuws, onkruidherkenning, ziekte en plagen herkenning en oogstverliezen. Die functionaliteit blijft. Hij is gratis te downloaden voor Android en iOS toestellen.

Een van de nieuwe onderdelen is de hulp voor overzaai. Die berekent of het financieel rendabel is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden