Ook voor notities

App helpt bij afstellen van machines

11 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Voor iedere machine is tegenwoordig wel een rekenhulp als app beschikbaar. De Duitse Farming Calculator combineert verschillende rekentools voor de zaaimachine, kunstmeststrooier en veldspuit. Daarnaast kun je er ook notities mee bijhouden. De app is onafhankelijk van machinefabrikanten.

De app heeft een Duitse ontwikkelaar maar is ook in het Engels verkrijgbaar. Helaas werkt de Farming Calculator alleen op Android toestellen. Aan de hand van gegevens als duizendkorrelgewicht en kiemkracht kun je de zaaimachine afdraaien. Een soortgelijk menu heb je bij de kunstmeststrooier om hem af te draaien. Ook is er een beperkte functie voor het uitrijden van drijfmest. Hierbij geef je de gift in kuubs aan en berekent de app welke rijsnelheid het beste is.

Naast de rekentools voor machines kun je Farming Calculator ook gebruiken om gewoon gegevens per perceel op te slaan. Bewerkingen worden zo direct per perceel opgeslagen in de app. Handig is de makkelijke exportfunctie om de gegevens direct door te mailen naar bijvoorbeeld een Dropbox account of Gmail.
Farming Calculator kun je in de Google Play store downloaden en kost 69 cent voor de Duitse versie. Vooralsnog is de Engelse gratis te gebruiken.

Farming calculator1.png

Farming calculator2.png

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden