Eigen vermogen stijgt flink

Krone heeft goed jaar achter de rug

12 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse Krone groep heeft een goed jaar achter de rug. In het jaar 2012/2013 boekte het een omzet van 1,5 miljard euro. Dat is 7 procent meer dan het jaar ervoor. Toen werd 1,39 miljard euro omzet behaald. De transportsector is nog steeds het belangrijkste maar ook de landbouw deed het goed.

Krone is naast de landbouw ook actief in de transportwereld. Afgelopen jaar bouwde het 35.000 aanhangers, wat goed is voor een omzet van 925 miljoen euro. De landbouwtak haalde een omzet van 564 miljoen euro. Een stijging van 9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. 29 procent van de machines blijft in Duitsland. Centraal Europa is goed voor 21 procent en Oost-Europa voor 17 procent. De overzeese landen waren goed voor nog eens 30 procent van de export. Over de hele groep werd 70 procent van de geproduceerde machines geëxporteerd.

Afgelopen jaar wist Krone het eigen vermogen ook flink uit te breiden. Dit steeg met bijna 44 procent van 284,3 miljoen euro naar 316,2 miljoen. Het groepsvermogen voor de middellange en lange termijn steeg met 52 miljoen tot 584 miljoen euro.

Afgelopen jaar bouwde Krone op drie locaties. Zo werd de fabriek in Spelle uitgebreid met een trainingscentrum, een nieuwe productielocatie voor de hakselaars en een centrum voor onderzoek. Komend jaar verwacht Krone een lichte omzetstijging.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden