Google Phonebloks

Lego-smartphone wordt werkelijkheid

7 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Vorig jaar introduceerde de Nederlandse ontwerper Dave Hakkens een modulaire smartphone. Gebruikers kunnen met verschillende blokjes zelf hun telefoon samenstellen. Het grote voordeel  is dat, wanneer een bepaald onderdeel kapot gaat, je niet direct de hele telefoon hoeft te vervangen. Google kocht het concept en maakt nu de eerste prototypes.

Hakkens ergerde zich aan het feit dat smartphones zo vaak worden weggegooid, terwijl dat volgens hem onnodig is. Zo zorgen ze voor enorm veel elektronisch afval. De Phoneblok bestaat uit een skelet waar je verschillende ‘blokken’ aan vastklikt. Dat zijn sowieso het beeldscherm, toetsenbord en batterij. Via elektromagnetisme blijven al die onderdelen aan elkaar geplakt. Deze verbinding is permanent, zodat de telefoon niet uit elkaar valt wanneer hij niet met netstroom is verbonden.

Het prototype van de Phoneblok bestaat nu alleen nog uit een moederbord en de behuizing met onderdelen. Die is vooral bedoeld om alle onderdelen van de telefoon te testen. Voor de Phoneblok daadwerkelijk op de markt komt zijn we minimaal een jaar verder. Hakkens ging eerst in zee met Motorola om zijn telefoon werkelijkheid te laten worden. Inmiddels is het bedrijf door Google overgenomen en weer verkocht, maar het modulaire toestel blijft een project van Google. Het toestel zal uiteindelijk zo’n 50 dollar gaan kosten.

Phoneblok2.png

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden