Android besturingssysteem

Outdoor smartphone vervangt walkietalkie

16 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Defender smartphone is het laatste model dat we kunnen toevoegen aan een lijst met telefoons die geschikt zijn voor outdoor gebruik. Hij wordt geproduceerd door een klein Engels bedrijfje en heeft, ondanks de naam, niets met Landrover te maken. Bijzonder is dat je hem ook als walkietalkie kunt gebruiken.

Natuurlijk heeft de Defender het IP-68 certificaat meegekregen. Voor de niet-kenners: Dit houdt in dat hij onder twee meter water ook werkt, stofdicht is en een flinke val kan overleven. Verder beschikt de smartphone over een aantal nieuwe snufjes. En dat is bijzonder, want meestal lopen dergelijke telefoons niet voorop als het gaat om techniek.

Een van die functionaliteiten is de NFC connectiviteit. Dat staat voor Near Field Communication. Via dit systeem kun je onder andere met je smartphone betalen. Interessant voor agrarisch gebruik is de mogelijkheid om hem als walkietalkie te gebruiken. Hiervoor moet je een antenne op het toestel schroeven en kun je, met een druk op de knop, andere gebruikers toespreken. Het bereik is dan ongeveer een kilometer.

Android gebruikers zullen bekend zijn met het 4.2 Jelly Bean besturingssysteem. Standaard installeert de fabrikant al een paar handig apps op het toestel waaronder, een hoogtemeter en kompas. Een ander handigheidje is de dual sim mogelijkheid. Zo kun je twee simkaarten in het toestel steken en hem voor bijvoorbeeld privé en zakelijk gebruiken. Gebruikers in de grensstreek kunnen er ook een Nederlands en Belgisch of Duits kaartje in doen.

De prestaties van de Defender zijn niet spectaculair maar wel voldoende. Waar hij echt in uitblinkt is de batterij. Die is bijna twee keer zo groot dan die van een standaard smartphone. De telefoon heeft 4 GB geheugen voor apps en de mogelijkheid om, via een Micro SD-kaart, nog eens maximaal 64 GB erbij te prikken. Dat lijkt leuk maar voor het instaleren van apps heb je er niets aan. Gebruikers van Samsungs Xcover kunnen hierover meepraten. Wie graag felfies en foto’s maakt zal blij zijn dat de telefoon twee camera’s van 8 megapixel heeft.

Fabrikant Thethoughphone is nog op zoek naar verkoopkanalen. Momenteel is hij alleen in Engeland te verkrijgen. Daar kost hij 350 pond, exclusief BTW. Omgerekend is dat zo’n € 437 euro. Dat is flink meer dan de 230 euro die Cat rekent voor hun schokbestendige smartphone.

+ Te gebruiken als walkietalkie
+ Dual sim mogelijk
- 4GB geheugen te weinig voor veel apps
- Relatief duur t.o.v. andere merken

Thoughpone.png

Thoughpone2.png
Met de bijgeleverde antenne kun je hem ook als walkietalkie gebruiken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

smartphone
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden