Studenten CAH ontwikkelen

Innovaties: laarzenrek, tabletlader, grondschuif

16 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Een groep tweedejaars studenten van het CAH Vilentum in Dronten heeft afgelopen donderdag een aantal innovatieve producten voor de agrarische sector geïntroduceerd. Deze werden in de praktijk zelf ontwikkeld. Inmiddels is er ook uit de praktijk interesse voor de producten.

Voor het project Student Company moesten de tweedejaars studenten allemaal zelf een bedrijf oprichten. Donderdag 12 juni presenteerde de kersverse bedrijfjes hun producten tijdens een innovatiemarkt op het CAH.

Een van de producten is Second Load: Een tablethoes die tevens als accu dient. Je kunt de tweede accu ook gebruiken om je telefoon op te laden. De hoes kost zo"n 40 euro. Een ander bedrijf, MLR Trading, ontwikkelde een mobiel laarzenrek voor gebruik in de pluimvee- en varkenshouderij. Volgens een van de bedenkers, Martijn van der Velden, was een dergelijke oplossing nog niet voorhanden. Het mobiele opbergrek is goed te reinigen, wat de hygiëne ten goede komt. Boeren reageerde enthousiast op de vinding en nomineerde het product voor de Innovatieprijs Vlees.

De Kuilschuif voor gras- en maïskuilen is een ander populair product dat uit de handen van studenten komt. Op het melkveebedrijf bij een van de initiatiefnemers was het verwijderen van grond op de kuil altijd een issue. Door hier speciaal een schuif voor te maken is die klus nu veel gemakkelijker uit te voeren. Sinds begin dit jaar heeft het bedrijfje inmiddels vijf van deze apparaten verkocht.

Second Load.jpg
De Second Load tablethoes met ingebouwde accu voor smartphones of tablets.

Kuilschuif.jpg
De Kuilschuif van een andere groep studenten. Inmiddels zijn er dit jaar vijf van verkocht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden