Sectieafsluiting zonder Isobus

Case IH breidt pakket precisielandbouw uit

24 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Case IH voegt dit jaar twee nieuwe onderdelen toe aan hun pakket met gps-techniek. Dit zijn de XCN-2050 terminal en AccuControl. Laastgenoemde is een geïntegreerde sectieafsluiting op de trekker terminal voor precisiezaaimachines of veldspuiten. Hiervoor is geen Isobus-aansluiting nodig. Op de DLG-Feldtagen waren beide systemen voor het eerst in de praktijk te zien.

De XCN-2050 terminal kennen we reeds van zijn maker; Trimble. Daar heet hij de TMX-2050. Ook New Holland kan het scherm af-fabriek op hun trekkers en zelfrijders leveren. De gps-terminal heeft een 30 centimeter touchscreen en gebruikt het Android besturingssyteem. Dit draait op een quad-core processor. Hierdoor is de menustructuur van het scherm zeer vergelijkbaar met je smartphone. Extra opties kun je toevoegen door middel van apps. Zoals we van telefoons gewend zijn kun je in het scherm applicaties heen en weer slepen. Met de bekende vingertip-bewegingen kun je het beeld vergroten of juist verkleinen. Ook zou het HD-scherm bij scherp zonlicht beter leesbaar moeten zijn.

De tweede noviteit die Case IH op de DLG-Feldtagen liet zien was AccuControl. Dit systeem voor sectieafsluiting bestaat in Noord-Amerika al langer maar is nu ook in Europa leverbaar. Bijzonder is dat de trekker hiervoor geen Isobus-verbinding vereist. Je bedient hem via de AFS 700 terminal, die optioneel op trekkers is te bestellen. Het gaat hier om de vaste terminal die is gemonteerd aan de zijconsole. AccuControl stuurt 4 tot maximaal 48 secties aan. Case IH mikt in Europa vooral op sectieafsluiting bij precisiezaaimachines. AccuControl leent zich ook om met taakkaarten te werken en kan volgens de fabrikant met alle merken stuurhulpen overweg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Case IHgps
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden