10 procent verkoopdaling

Minder nieuwe combines, meer reserveonderdelen

7 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Terwijl de verkoop van nieuwe maaidorsers in Duitsland dit jaar met zo’n 10 procent is gedaald stijgt de verkoop van slijtdelen en reserve onderdelen juist. Boeren zijn zeer gevoelig voor dure reparaties waardoor niet-originele onderdelen meer in trek zijn. Ook reserve onderdelen worden meer afgenomen om zwakke plekken op te lappen.

‘Maaidorsers blijven tegenwoordig steeds langer op het bedrijf om hun werk te doen. Ondanks dat het aantal draaiuren laag is treed toch veel slijtage op, met downtime tot gevolg.’ Dat zegt Alexander Maier tegen Top Agrar. Maier is directeur van het Duite PW Parts uit Augsburg. Dit bedrijf produceert niet-originele reserveonderdelen en slijtdelen voor maaidorsers en hakselaars.

‘Vooral bij de onderdelen die het meest onderhevig zijn aan slijtage zien we de verkoop flink stijgen’, zegt Maier. ‘Dit zijn vooral snijmessen, lamellezeven en schudders. We merken dat eigenaren steeds kritischer naar de kosten van reparaties kijken. Ook zie je bij oudere maaidorsers dat sommige onderdelen het na enkele jaren gebruik begeven, omdat de kwaliteit niet toereikend is. Hier ligt een markt voor niet-originele reserveonderdelen.’

Onder de maaidorsers wordt het merk Claas het meeste verkocht. John Deere komt op plek twee en New Holland op drie. Ook in Oost- en Zuid-Europa is de markt voor gebruikte maaidorsers uit Duitsland groot.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden