Stijging van 29 procent

Twitter behaalt flink meer omzet in tweede kwartaal

30 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

De online social media service Twitter heeft een zeer goede tweede kwartaal achter de rug. De omzet groeide ruim een kwart, van 180 naar 312 miljoen dollar. Ook zag het bedrijf zijn gebruikersaantallen stijgen. Het netwerk heeft nu 271 miljoen actieve gebruikers. Dat is een stijging van twaalf procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Twitter wijdt de goede cijfers zelf vooral aan het WK voetbal. Toen gebruikte mensen veel vaker de sociale media site. Drie maanden geleden lag het aantal gebruikers op 241 miljoen. Dankzij onder meer het WK is dat nu met 24 procent gestegen. Ondanks het WK-succes zegt topman Dick Costolo dat Twitter niet afhankelijk is van dergelijke internationale evenementen om te kunnen groeien.

De omzet van Twitter liet in het tweede kwartaal een stijging van 29 procent zien. Per duizend views verdiend het bedrijf nu 1,60 dollar (ongeveer 1,19 euro). Dat rekende website Tweakers uit. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder is het gebruikersaantal met acht procent gestegen. In een jaar tijd ligt dat percentage zelfs op 100 procent.

Tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers maakte Twitter ook bekend het bedrijf Madbits over te nemen. Dit bedrijf werkt aan een techniek waarmee het onderwerp van foto’s online bepaalt kan worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de techniek ‘deep learning’, dat gemodelleerd is op het menselijk brein. Details over de overname heeft Twitter niet bekend gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden