Bucher Industries

Machinebouwer Kuhn ziet omzet dalen

4 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Zwitserse Bucher Industries heeft een sterke eerste helft van 2014 achter de rug. Er werden  7,8 procent meer orders afgesloten en 4,2 procent meer verkocht. De winst steeg licht, met 1,5 procent. Bucher is eigenaar van onder andere machinebouwer Kuhn. Daar daalde de verkoop en de winst juist.

Bucher Industries is zelf dik tevreden over de eerste helft van 2014. Hun agrarische tak, die van de Franse machinefabrikant Kuhn, deed het juist minder goed. Dat heeft vooral te maken met dalende gewasprijzen in de akkerbouw. De verkopen in de veehouderijsector bleven beter op peil tijdens de eerste zes maanden. In alle verkoopcijfers laat Frankrijk een flinke daling zien. De cijfers zijn dus niet erg verrassend.

Naast Kuhn landbouwmachines is Bucher ook actief in de gemeentelijke sector, hydrauliek en de productie van glas. De zaken gingen daar juist uitstekend. Tussen januari en juni werd voor 1,322 miljard frank (1,03 miljard euro) aan orders afgesloten. Een plus van 7,8 procent. De totale verkoop steeg, met 4,2 procent, tot 1,469 miljard frank (1,14 miljard euro). Na aftrek van de belastingen blijft een netto winst van 96,5 miljoen CHF (74,91 miljoen euro) over.

De Kuhn Group, waar onder andere ook de merken Rauch en Krause onder vallen, is de enige onderneming binnen Bucher Industries die het afgelopen halfjaar negatieve resultaten boekte. Het aantal orders daalde met 0,7 procent maar het orderboek groeide wel licht, met 0,5 procent. De netto verkoop daalde met 2,4 procent, naar 725,9 miljoen CHF (563,5 miljoen euro). De winst, na aftrek van de belastingen, daalde met 5 procent naar 97,6 miljoen CHF (75,76 miljoen euro). Het aantal werknemers steeg wel flink. Ten opzichte van dezelfde periode in 2013 werken er nu ruim 14 procent meer mensen bij Kuhn. In totaal gaat het om bijna 5.500 werknemers.

De verkopen in West-Europa, de belangrijkste afzetmarkt voor Kuhn, daalden het afgelopen halfjaar flink. De verkoop in Noord- en Zuid-Amerika bleef wel standhouden. Vooral op het gebied van de grondbewerking en zaaitechniek waren er minder verkopen. Dat is te wijten aan de dalende graanprijzen. Dankzij stabiele melk- en vleesprijzen werden wel voldoende hooibouwmachines verkocht. In maart van dit jaar werd in Brazilië de overname van veldspuitenbouwer Montana Industria afgerond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden