20 augustus Westmaas

Laarzen vereist op Aardappeldemodag

18 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

De organisatie van de Aardappeldemodag in het Zuid-Hollandse Westmaas hoopt de taferelen van Potato Europe bespaart te blijven. Gisteren viel op het perceel nog 18 millimeter regen. De organisatie laat weten dat bij de huidige omstandigheden alle activiteiten gewoon zullen plaatsvinden, inclusief de rooidemonstraties.

Op 20 augustus vindt de tweejaarlijkse Aardappeldemodag plaats, op de proefboerderij PPO Westmaas. Bezoekers kunnen netwerken bij de bedrijvenmarkt, het Energieplein, verschillende lezingen volgen of machines kijken op het Grimme-plein. Publiekstrekkers zijn natuurlijk de verschillende demonstraties met: rooien, verladen, sorteren en het vervoer. Ook zijn er demonstraties aardappel- en kistenreiniging.

‘Het was vrij droog in Westmaas waardoor de grond die 18 millimeter wel kon hebben’, laat organisator Marcel Tramper van PPO weten. ‘Het is lastig te voorspellen hoe het morgen en woensdag gaat verlopen, omdat de buien zo plaatselijk vallen. Zo viel enkele kilometers verderop slechts 4 millimeter. Wanneer er niet teveel meer valt kunnen de demonstraties woensdag onveranderd doorgaan. Laarzen zijn echter wel vereist!’

Voor Westmaas wordt vandaag  nog 6,5 millimeter regen opgegeven. Dinsdag en woensdag valt naar verwachting 5,5 millimeter per dag. Waarschijnlijk zullen de rooiers dus genoeg voor hun kiezen krijgen om een goed resultaat af te leveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden