Omzetdaling 5 procent

John Deere ziet inkomsten verder wegzakken

19 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Zowel de omzet als de winst zijn in het derde kwartaal bij John Deere gedaald. Ook tijdens het tweede kwartaal waren de resultaten dalende. De omzet daalde met 5 procent, tot 9,5 miljard dollar. De winst zakte ondertussen van 996,5 tot 850,7 miljoen dollar. De verkoop van tractoren en machines daalde tot nu toe met 9 procent gedurende dit fiscale jaar.

De totale winst binnen de eerste 9 maanden van dit fiscale jaar bedraagt voor Deere & Company 2,51 miljard dollar. In de laatste drie maanden was dat 850,7 miljoen dollar. Een daling van 145,8 miljoen dollar ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar.

De totale omzet bedraagt in het derde kwartaal 9,5 miljard dollar. Hiervan is 8,72 miljard dollar afkomstig uit de verkoop van machines. Een jaar eerder was die nog goed voor een totale omzet van 9,32 miljard dollar. De verkoop zorgt er dus voor dat de cijfers naar beneden worden getrokken.

Volgens CEO en bestuursvoorzitter Samuel R. Allen hebben de dalende resultaten te maken met het feit dat de wereldwijde agrarische markten verzwakken. Dat heeft zijn invloed op de vraag naar nieuwe landbouwmachines. Dit geldt echter alleen voor de agrarische tak en niet voor de (bos)bouwmachines. Echter, dat is wel de hoofdmoot van Deere. Volgens Allen daalde de wereldwijde verkoop van landbouwmachines in het derde kwartaal én gedurende de eerste negen maanden van dit fiscale jaar 9 procent.

Allen verwacht dat de omzetdaling zich verder zal doorzetten gedurende het vierde kwartaal. ‘Voor het vierde financiële kwartaal wordt nog eens een verkoopdaling van 8 procent verwacht’, zegt hij. ’s Werelds grootste machinefabrikant neemt daarom maatregelen, zoals de eerder aangekondigde ontslagen en sluiting van een Noord-Amerikaanse fabriek.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden