Voor onderhoudswerk

T-Mobile gaat met drones experimenteren

9 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Ook telefoonprovider T-Mobile gaat met drones experimenteren.De UAV, een onbemande helikopter, gaat gebruikt worden om antennes te inspecteren. Voorheen gebeurde dit handmatig, wat veel tijd en geld kost. Volgende week al gaat T-Mobile in Nederland experimenteren.

Het controleren van de zendmasten die T-Mobile gebruikt kost nu veel tijd omdat hoogwerkers moeten worden gehuurd en ingezet. Door met een drone te inspecteren kan dat niet alleen veel sneller maar ook goedkoper. Volgende week gaat T-Mobile voor het eerst een UAV inzetten, in het stadion van FC Utrecht.

T-Mobile investeert niet zelf in de onbemande helikopters maar schakelt hiervoor het bedrijf AerialTronics uit Den Haag in. Binnen een paar uur hoopt T-Mobile een mast geïnspecteerd te hebben met camera’s. Voorheen duurde dat dagen.

Het inspecteren van objecten is geen nieuwe taak voor UAV’s. Ze worden in het buitenland al vaker ingezet om bijvoorbeeld pijpleidingen te inspecteren in ontoegankelijke gebieden. Bedrijven als Amazon en Google kwamen eerder in het nieuws omdat zij drones graag willen gebruiken voor pakketbezorging.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden