Vooral gebruiksvriendelijker

Vicon geeft strooier app een update

23 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Als een van de eerste strooierfabrikant bood Vicon, onderdeel van de Kverneland Group, hun strooitabellen aan in app vorm. Het bedrijf lanceert nu een nieuwe versie van de app, die hem vooral gebruiksvriendelijker moet maken. De opzet is echter wel hetzelfde gebleven. De app is geschikt voor iOS en het Android besturingssysteem maar, Kverneland kan hem ook op hun eigen Isobus-terminal installeren.

In het App journaal van maart behandelde Agroapps en Boerenbusiness de Kverneland/Vicon strooier app al, die ‘Spreading Charts’ wordt genoemd. Toen waren er nog enkele opmerkingen, vooral omtrent de snelheid van het instellen. Door het instelmenu aan te passen is dat nu flink verbeterd door de fabrikant.

In het menu kies je welk strooiermodel je gebruikt, wat de werkbreedte is, te strooien hoeveelheid, rijsnelheid en wat voor product je wil gaan strooien. Om de juiste tabel te verkrijgen moet je wel de fractioneringsmeter gebruiken, die Vicon bij iedere strooier levert. Door de fractionering en het gewicht in de app in te voeren krijg je de juiste tabel te zien.

De app is geschikt voor zo’n beetje alle iOS apparaten. Naast de iPhone kun je hem dus ook op je iPod of iPad draaien. Verder werkt hij ook op Samsung en HTC toestellen, die met Android werken. Kverneland heeft verder meer talen toegevoegd, maar Nederlands was al beschikbaar. Je kunt hem in de Apple Store of Google Play Store gratis downloaden.

Naast een mobiel apparaat kan hij dus ook op de Isomatch terminal. Het grote voordeel hiervan is dat je de strooierinstellingen direct kunt migreren naar de strooiercomputer. Of ook die van de nieuwe versie gebruik maakt is niet bekend.

Vicon strooier app 1.jpeg
Kverneland werkte vooral aan de gebruiksvriendelijkheid van hun vernieuwde strooier app. Het invoeren van gegevens is simpeler en verloopt sneller.

Vicon strooier app 3.jpeg
Voor het juiste strooieradvies heb je nog wel de meegeleverde fractioneringsmeter nodig en een weegschaal. De app beschikt over nagenoeg alle gangbare kunstmestsoorten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden