Steyr S-Tech Connect

Ook Steyr lanceert telematics systeem

22 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Een groot aantal trekker- en machinefabrikanten biedt momenteel een zogenaamd telematics systeem aan, die de trekker of machine op afstand in de gaten houdt en informatie naar kantoor doorstuurt. Ook Steyr stapt nu in die markt met hun eigen systeem. Die richt zich niet alleen op de landbouw, maar vooral gemeentes en werk in de bosbouwsector.

S-Tech Connect noemt Steyr hun telematrie systeem, beter bekend als telematics. Op afstand kun je op de PC, smartphone of tablet direct de machinestatus raadplegen en zien waar een voertuig aan het werk is. Ook krijg je informatie over het benodigde onderhoud en kun je een ‘economische analyse’ toepassen.

Steyr richt zich met hun software pakket op wat ze ‘kommunal’ techniek noemen. Het zogenaamde GWW (Grond-, Weg en Waterbouw). Wanneer bijvoorbeeld bermen worden gemaaid registreert het systeem exact de werktijd, rijtijd voor chauffeurs en wordt bijgewerkt waar al is gemaaid. Deze gegevens zijn weer te gebruiken voor de uiteindelijke facturering. Bij de bosbouw kan via de software een gebied gemarkeerd worden waar op dat moment nieuwe aanplant wordt aangelegd, of waar de locatie waar boomstammen liggen opgeslagen. Bij het zoutstrooien of sneeuwschuiven in de winter is S-Tech Connect makkelijk om routes aan de chauffeur door te geven en bij te houden waar al is geschoven of gestrooid.

Om gegevens te kunnen verzenden en ontvangen is op de trekker wel een internetverbinding nodig. Dit kan via een computer, smartphone of tablet lopen. Een bijkomend voordeel van het systeem is de diefstalbeveiliging. Zo kun je een zogenaamd geofence opstellen. Komt het voertuigen buiten de ingestelde digitale grenzen, dan krijg je een melding. Ook beschikt het systeem over een optionele bewegingsdetectie.

Nieuw aan S Tech Connect is dat hij is aan te sluiten op het Canbus-systeem van de trekker. Zo krijgt het programma direct toegang tot alle gegevens van de trekker. Via het webportaal kun je een SMS naar de trekker sturen met gegevens voor de chauffeur.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden