MixFeeder Pro

Automatisch voersysteem GEA mixt beter

6 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de Duitse Eurotier beurs, die van 11 tot en met 14 november in Hannover wordt georganiseerd, presenteert Gea Farm Technologies het verbeterde MixFeeder Pro automatisch voersysteem. Het systeem krijgt een nieuwe mengkuip om beter te kunnen mengen.

Net als de huidige Mixfeeder, die overigens ook leverbaar blijft, hangt de Mixfeeder Pro aan een rails boven de voergang en wordt hij elektrisch aangedreven door een accu. Het systeem wordt gevuld via een aantal voorraadbunkers.
 

De mengkuip kan vijf graden kantelen

Vooral de techniek van het mengen heeft Gea aangepast bij de Pro versie. Zo kan het nieuwe model ook tijdens het vullen al gaan mengen. De mengkuip is scharnierend opgehangen en kan vijf graden kantelen. Dat moet het mengproces verbeteren. Ook de aangepaste zijwanden komen volgens de fabrikant de menging ten goede. De huidige Mixfeeder gebruikt twee horizontale vijzels voor de menging. Het nieuwe model doet dat met één verticale vijzel.

Ook maakt Gea Farm Technologies bekend dat het samen gaat werken met 365 Farm Net. Dit is een Duits initiatief om de management software van meerdere fabrikanten samen te voegen in één systeem. Werk kan zo overzichtelijker worden uitgevoerd en programma’s kunnen onderling gemakkelijker met elkaar praten. Gea voegt hier hun programma DairyNet aan toe. De software gebruik je voor ‘herd management’ en de gegevensregistratie van het voer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden