Cows and more app

Dierziekte opsporen met plaatjes kijken

7 Oktober 2014

We hadden al een app om onkruiden te herkennen en om ziektes in suikerbieten te vinden. De Landwirtschaftskammer Noordrijn-Westfalen lanceert op de Eurotier officieel hun Cows and more app. Het programma bestaat uit een foto database met foto’s van ziekteverschijnselen. Ook kun je koeien een waarde geven aan de hand van hun gezondheid.

De app geeft suggesties over behandel methodes

Volgens de makers is de app zeer gebruiksvriendelijk en simpel opgezet. Het moet je helpen om zwaktepunten te vinden in de kudde aan de hand van het koe gedrag. Je kunt de dieren een waarde geven als het gaat om hun gezondheid en wat de oorzaak van een zwakker dier is. Ligt het probleem bij de mens of een machine.

De app is gemaakt voor tablets en bestaat uit een afbeeldingen databank. Je kunt hiermee in de stal direct afbeeldingen vergelijken met het dier. Bovendien laat de app een schaal zien die je helpt beoordelen hoe erg een bepaalde aandoening is. Deze data wordt offline bewaard. Je hebt dus geen internetverbinding in de stal nodig.

Aan de hand van een analyse in de stal geeft het programma suggesties die het herstel van de koe moet bespoedigen. Gegevens worden grafisch weergegeven, zodat zwaktepunten gemakkelijk zijn op te sporen. Ook is het mogelijk de gegevens te exporteren naar andere software programma’s voor koe management. De app is genomineerd voor een gouden medaille op de Eurotier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Geesje Rotgers

Groene voedselstrategie tast volksgezondheid aan

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

Bedrijfstransformatie: van koeien naar paarden

Nieuws Melk

Toezicht op gezonde koeien taak van dierenarts

Nieuws Diergezondheidsfonds

Varkens- en kalverhouders betalen meer voor DGF

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief