Planter 3 en Maxima 2

Kuhn stuurt zaaimachine aan via Isobus

9 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Vanaf volgend voorjaar kan ook Kuhn zijn precisiezaaimachines voor maïs en suikerbieten aansturen via een Isobus-systeem. De Franse fabrikant past zijn Planter 3 en Maxima 2 precisiezaaimachines aan om hem universeel aan te kunnen sturen.  Het zijn hiermee de eerste zaaimachines van Kuhn die op deze manier worden bediend.

De Planter 3 precisiezaaimachine is alleen bedoeld voor het zaaien van maïs. Met de Maxima 2 kan naast maïs ook suikerbieten worden gezaaid. Beide zijn straks via het Isobus-signaal aan te sturen. Kuhn is lid van de CCI groep en stuurt de machine standaard aan via de universele CCI 200 of VT-50 terminal.

Door ze via Isobus te bedienen wordt het gemakkelijker om de zaaimachine in te stellen, meent de fabrikant. Op het scherm zie je constant de doorvoer van het zaad, zodat zaaifouten tot het verleden behoren. Het toerental van de ventilator en dosering zijn met een druk op het scherm aan te passen.

Via het Isobus-scherm stel je ook gemakkelijk de spuitsporen in. Vooral het invoeren van de spoorbreedte en spuitbreedte is gemakkelijker geworden op de touchscreen. Een groot voordeel is de automatische schakeling via een GPS-signaal. Zo kan iedere rij individueel worden bediend en de complete machine op kopakkers automatisch worden aan- en uitgezet.

Kuhn leverde vooralsnog alleen een Isobus bediening op hun kunstmeststrooiers, balenpersen en balenwikkelaars. Voor wie de zaaimachine via de trekkerterminal wil aansturen levert Kuhn ook de benodigde onderdelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden