Aquameter Eijkelkamp

Waterkwaliteit meten met je smartphone

10 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Begin dit jaar lanceerde het Amerikaanse Sensorex een speciale sensor die de waterkwaliteit kan meten. Het bijzondere is dat je hem zo in je smartphone of tablet prikt. Via een app komen alle gegevens er direct uitrollen. Eijkelkamp gaat dit apparaatje nu ook in Nederland verkopen.

De SAM-1 Smart Aquameter sluit je aan op een Apple of Android smartphone of tablet door hem in de koptelefoon aansluiting te prikken. De benodigde app kun je gratis downloaden in de app store. Er zijn verschillende soorten sensoren te koop, die slechts één waarde meten of een combinatie van verschillende waardes. Aan de meetwaarde wordt een GPS-coördinaat gekoppeld en de tijd en datum. Zelf kun je opmerkingen en plaatsnamen toevoegen. De gegevens kun je versturen per email of exporteren naar een spreadsheet.

Per 1 oktober verkoopt Eijkelkamp uit Giesbeek het apparaat in Nederland. Verschillende sensoren meten de pH-waarde, temperatuur, geleidbaarheid (ijzer) en de redox. Ook het kalibreren van de sensor wordt gedaan via de app. Dat gebeurt automatisch, zodat geen fouten zijn te maken.

Naast de controle van bijvoorbeeld drink- en afvalwater ziet Eijkelkamp ook voordelen voor de agrarische sector. Bijvoorbeeld in de akkerbouw of tuinbouw. De basis sensor kost 124 euro. Afhankelijk van de behoefte breidt je deze uit met extra sensors. De goedkoopste, die alleen de pH-waarde meet, kost 62 euro. De duurste, met een automatische temperatuur compensatie, kost 135 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden