27 procent minder

Franse trekkerverkoop keldert flink

14 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Dat de verkoop van tractoren in Frankrijk een dalende trend liet zien was al bekend. Axema, de Franse brancheorganisatie voor agrarische fabrikanten, laat nu cijfers zien die dik in het rood staan. Zo daalde de verkoop van landbouwtractoren met 27 procent dit jaar.

Trekkerbouwers en machinefabrikanten zagen het al somber in met de Franse markt. De cijfers van brancheorganisatie Axema laten dit nu ook zien. De verkoop van landbouwtrekkers, sinds 1 januari, daalde met 27 procent. Een kleine meevaller is er te vinden bij de smalspoortrekkers. De verkoop daarvan steeg namelijk met 9 procent. In totaal komt de daling daarom uit op min 21,5 procent.

Franse wijnboeren lijken een goed jaar te hebben want, zij investeerde als enige meer in nieuwe smalspoortrekkers. Echter, in de maand september daalde ook hier de verkoop, met 3,1 procent. Het zijn de landbouwtrekkers waar grote klappen vallen. De verkoop in september kelderde met 19,5 procent, ten opzichte van dezelfde maand in 2013. Wordt gekeken over het hele jaar, dan is die daling zelfs 27 procent, in vergelijking met diezelfde periode in 2013.

Hoveniers en groenbedrijven kochten eveneens minder tractoren. De verkoop in september daalde daar met 14,3 procent en over het gehele jaar gezien met 5,9 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden