Eerste in Nederland

Abemec wordt rijschool voor T-rijbewijs

29 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De hoofdvestiging van mechanisatiebedrijf Abemec in Veghel is door het CBR goedgekeurd als locatie voor het instrueren en examineren van het T-rijbewijs. Naar eigen zeggen is Abemec het eerste bedrijf in Nederland dat door het CBR als Praktijk Opleidings Locatie (POL) wordt erkend. Voor het T-rijbewijs heeft Abemec geïnvesteerd in een speciale lestrekker.

Voor de cursisten heeft Abemec in het Brabantse Veghel een gloednieuwe Fendt 513 Vario lestrekker gereedstaan, compleet met kipper. De trekker is aangepast volgens de eisen van het CBR en ook goedgekeurd als lestrekker. Hiervoor is onder andere een dubbele bediening vereist, net als in lesauto’s.

Door zich op te stellen als rijschool voor het T-rijbewijs hoopt het mechanisatiebedrijf klanten dicht bij huis hun rijbewijs te laten houden en de zorg van een boer of loonwerker uit handen nemen. Abemec bekijkt momenteel of het ook mogelijk is andere Abemec-vestigingen als POL zijn aan te stellen. De rijinstructie en het examen wordt gegeven door een erkende instructeur van het CBR. Wanneer een opleidingstraject beschikbaar is wil Abemec ook eigen werknemers laten opleiden.

Om als bedrijf in aanmerking te komen voor de POL-kwalificatie moet je aan een aantal eisen voldoen. Zo is een buitenterrein voor praktijklessen en een ruimte voor theorielessen noodzakelijk. Ook moet de locatie drie eenvoudig bereikbare en goede rijroutes hebben. Ook een goedgekeurd voertuig is vereist. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Robert Gartner 30 Oktober 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10860272/Abemec-wordt-rijschool-voor-T-rijbewijs]Abemec wordt rijschool voor T-rijbewijs[/url]
Mooi dat er voor het t-rijbewijs nu al een praktijk opleidings locatie is goedgekeurd. Ben benieuwd waar deze locatie voor gebruikt gaat worden, het praktijkgedeelte is toch op de openbare weg? En nieuw is dat het CBR ook een erkenning afgeeft voor de instructeur, die notabene ook examinator is?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden