Veilig shoppen

Diensten marktplaats voor hoogvliegers

14 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Eerder schreven we op Boerenbusiness over de regelgeving en papierhandel die het vliegen met een drone, officieel RPAS genaamd, ondersneeuwen. Reden genoeg voor R. Lukkien om de non-profit website dronejobs.nl te starten. Zo kun je als agrariër, of ieder ander persoon, snel shoppen naar bedrijven die ‘drone diensten’ aanbieden en tevens gecertificeerd zijn. Die diensten variëren van foto’s maken tot het scannen van percelen.

Het initiatief Dronejobs is in augustus van dit jaar gelanceerd. Via deze ‘marktplaats’ kun je opzoek naar bedrijven die zich specialiseren in het vliegen met RPAS. Dat kan zijn voor foto- en filmopdrachten maar ook voor zaken als gewasscans of dijkbewaking. Uniek aan de website is dat alle geregistreerde bedrijven over de juiste papieren beschikken. Zo filter je de ‘beunhazen’ eruit en krijg je achteraf nooit problemen.

‘Op dit moment telt Nederland een kleine twintig drone operators die gecertificeerd zijn om met RPAS te mogen vliegen’, vertelt initiatiefnemer Lukkien. ‘Zeven bedrijven beschikken over een zogenaamde bedrijfsontheffing. Plus minus twaalf bedrijven hebben een zogenaamde projectontheffing.’ Op basis van een aangesteld project vragen zij de juiste vergunningen aan om te mogen vliegen.

Een snelle navraag onder Dronejobs deelnemers leert dat op dit moment drie van de geregistreerde bedrijven ook actief zijn binnen de agrarische sector. Met sensoren kunnen zij onder andere gewasscans uitvoeren. Handig is dat je op de site direct kunt zien over welke apparatuur de klant beschikt. Momenteel zijn aan het gebruik van de website geen kosten verbonden. ‘In de toekomst willen we er graag een Europees platform van maken’, laat Lukkien weten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden