Norac boomsensor

Ook bij ongelijk gewas een stabiele spuitboom

21 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Canadese fabrikant Norac is de bekendste en grootste fabrikant van boomhoogtesensoren. Die zorgen ervoor dat de hoogte van je spuitboom altijd gelijk blijft. Echter, wanneer het gewas op brede rijen staat, ongelijk is of plat ligt werkt het niet. Norac introduceert daarom de Hybrid Mode. In deze modus kun je de hoogte toch automatisch laten regelen.

Bijna iedere fabrikant van veldspuiten kan tegenwoordig af fabriek een boomhoogtesensor leveren. Een van de bekendste merken is Norac. Door de hoogte automatisch aan het gewas te laten aanpassen scheelt dat je onder andere drift. Bij een egaal gewas gaat dat prima maar, dat is lang niet altijd het geval. Op de oude systemen kon je alleen schakelen tussen kale grond en een vol gewas. De mixregeling er tussenin deed niet altijd goed zijn werk. Met de gepatenteerde Hybride mode moet dat nu wel zo zijn.

Het nieuwe systeem berekent zelf de gemiddelde hoogte van het gewas. Daarvoor worden verschillende sensoren gebruikt. Zo creëert de sensor een ‘virtuele’ gewashoogte. Registreert de sensor geen gewas meer, en staat hij in de hybride modus, dan houdt hij toch zijn spuithoogte aan. Hierdoor hoef je als chauffeur minder vaak handmatig in te grijpen en kun je, volgens de fabrikant, bij een hogere snelheid spuiten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden