Norac boomsensor

Ook bij ongelijk gewas een stabiele spuitboom

21 November 2014

De Canadese fabrikant Norac is de bekendste en grootste fabrikant van boomhoogtesensoren. Die zorgen ervoor dat de hoogte van je spuitboom altijd gelijk blijft. Echter, wanneer het gewas op brede rijen staat, ongelijk is of plat ligt werkt het niet. Norac introduceert daarom de Hybrid Mode. In deze modus kun je de hoogte toch automatisch laten regelen.

Bijna iedere fabrikant van veldspuiten kan tegenwoordig af fabriek een boomhoogtesensor leveren. Een van de bekendste merken is Norac. Door de hoogte automatisch aan het gewas te laten aanpassen scheelt dat je onder andere drift. Bij een egaal gewas gaat dat prima maar, dat is lang niet altijd het geval. Op de oude systemen kon je alleen schakelen tussen kale grond en een vol gewas. De mixregeling er tussenin deed niet altijd goed zijn werk. Met de gepatenteerde Hybride mode moet dat nu wel zo zijn.

Het nieuwe systeem berekent zelf de gemiddelde hoogte van het gewas. Daarvoor worden verschillende sensoren gebruikt. Zo creëert de sensor een ‘virtuele’ gewashoogte. Registreert de sensor geen gewas meer, en staat hij in de hybride modus, dan houdt hij toch zijn spuithoogte aan. Hierdoor hoef je als chauffeur minder vaak handmatig in te grijpen en kun je, volgens de fabrikant, bij een hogere snelheid spuiten.

Regenradar
Powered by Agroweer
Welke middelen verdwijnen in 2022 uit de kast?

Analyse Gewasbescherming

Welke middelen verdwijnen in 2022 uit de kast?

Laat beste moment MH-bespuiting niet ontglippen

Aangeboden door Syngenta Seeds

Laat beste moment MH-bespuiting niet ontglippen

Bescherming Phytophthora met minder spuitrondes

Aangeboden door Corteva

Bescherming Phytophthora met minder spuitrondes

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief