Ondersteuning van Google

Crowdfunding project voor agrarische techniek

24 November 2014

Crowdfunding websites als Kickstarter zijn vandaag de dag immens populair. Iedereen kan er zijn idee uploaden. Heb je genoeg geld ingezameld dan wordt het daadwerkelijk gerealiseerd. In Amerika start nu ook zo’n website specifiek op de agrarische sector gericht: Farm2050. Het initiatief wordt ondersteund door grote namen als Google en Dupont.

De naam Farm2050 is niet zonder reden gekozen. In dat jaar wordt onze aarde naar verwachting namelijk bevolkt door 10 miljard mensen. Dit betekent dat de huidige voedselproductie met 70 procent moet groeien om iedereen voldoende te eten te geven. Dat triggerde twee bedrijven in de Verenigde Staten, Innovation Endeavors en Flextronics Lab IX, een crowdfunding website voor de agrarische sector op te starten. Door tech ontwikkelingen te stimuleren hopen ze het voedselvraagstuk op te lossen.

Farm2050 wordt ondersteund door een aantal grote namen. Naast Google zijn dat onder andere Dupont en Agco. Volgens de projectleiders focust 90 procent van de bedrijven zich momenteel op slechts 10 procent van de problemen. ‘AgTech’ is volgens hun een onderschat onderwerp omdat het vooral niet sexy is.

De agrarische sector is wereldwijd goed voor een omzet van 120 miljard dollar. Ondanks dat zijn de bedrijven van mening dat de sector achterblijft op het gebied van innovaties, ten opzichte van andere sectoren. Farm2050 richt zich op data analyse en robotica om meer voedsel te kunnen produceren.

Regenradar
Powered by Agroweer
'Vestiging in Nederland ideaal voor agtech'

Interview Tomer Tzach - CropX

'Vestiging in Nederland ideaal voor agtech'

'Met Fontane ben je altijd aan de markt'

Gewastour Pieter Evenhuis

'Met Fontane ben je altijd aan de markt'

Precisielandbouw kan eenvoudiger en effectiever

Aangeboden door Massey Ferguson

Precisielandbouw kan eenvoudiger en effectiever

Pact Dacom en Sencrop in weerdata per perceel

Nieuws Precisielandbouw

Pact Dacom en Sencrop in weerdata per perceel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief