APH Noord dealer af

APH Group wordt Dewulf-Miedema full liner

24 November 2014 - Niels van der Boom

De nieuwe aardappelalliantie Dewulf-Miedema zette afgelopen week de Nederlandse mechanisatiewereld op zijn kop door het nieuwe dealernetwerk bekend te maken. Veel bekende gezichten blijken te verdwijnen. Dat het bedrijf ook concessies wil doen blijkt uit de aanstelling van APH Group als full line dealer voor negen exportbestemmingen.

APH Group opereert vanuit Heerenveen en richt zich volledig op de wereldwijde export, waarvan Rusland een van de belangrijkste bestemmingen is. Ook in onder andere Azië is het bedrijf actief. APH Group specialiseert zich op de groenteteelt en dan met name die van aardappelen. De overname van Miedema door Dewulf zorgde ook bij hun voor een groot vraagstuk. Bij aanvang van de Interpom in Kortrijk heeft het bedrijf echter goed nieuws. Beide partijen deden enkele concessies waardoor APH Group als full liner voor Dewulf-Miedema is aangesteld.

Het merkenpakket bestaande uit Wifo, Omnivent, Manter, Baselier, Bijlsma Hercules en Dewulf blijft bestaan bij APH Group. Daar komt nu Miedema bij. Of eigenlijk, Dewulf-Miedema. Daarvoor zijn wel enkele afspraken gemaakt, zo laat directeur Wytse Oosterbaan weten. ‘Zo zullen we geen pootmachines van Wifo meer gaan verkopen en geen inschuurtechniek van Bijlsma Hercules. Van dat laatste merk blijven we wel de sorteermachines verkopen. Deze twee bedrijven gaan zelf op zoek naar dealers voor hun andere producten. Wat betreft Baselier blijft ons importeurschap ongewijzigd.’

‘We hebben bij Dewulf onze sporen verdiend met de verkoop van rooimachines’, legt Oosterbaan uit. ‘Miedema had in sommige landen nog geen dealer waar APH Group wel actief is.’ APH Group is actief als dealer in de volgende landen: China, Rusland en voormalig CIS landen, Centraal en Oost-Europa, Finland, Turkije, Latijns Amerika en Noord-Afrika.

APH-Noord is een gelijknamig samenwerkingsverband tussen vier mechanisatiebedrijven in Friesland en Groningen. Het staat echter geheel los van de APH Group. Dewulf-Miedema heeft de banden met deze organisatie beëindigd, laat het op de eigen website weten. Twee dealers, Peterse Mechanisatie in Uithuizen en M.B Tol in Slochteren, gaan zelfstandig verder als Dewulf-Miedema dealer. Mijno van Dijk Mechanisatie en LMB Geertsema zullen zelf verder gaan en blijven naar eigen zeggen wel het onderhoud aan Dewulf rooiers uitvoeren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden