Banden Syrië geen probleem

Overheid redt Irrifrance van de ondergang

1 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Begin november werd bekend dat Irrifrance, de Franse fabrikant van beregeningsinstallaties, zich in moeilijk vaarwater bevond omdat een deelnemende investeringsbank zich terugtrok. De belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf is namelijk een Syriër en bevriend met de dictator van dat land. Het Franse ministerie van economie heeft echter bepaald dat Irrifrance geen slachtoffer van geopolitieke problemen mag worden.

Omdat Irrifrance banden heeft met Syrië werden alle activiteiten bevroren en kon het niet langer machines produceren of naar behoren functioneren. Het management en werknemers gingen hierop de straat op om actie te voeren. Het Franse ministerie van economie, financiën en industrie maakte op 7 november bekend dat het bedrijf geen nadelige gevolgen mag ondervinden van de relatie met Syrië.

De 120 werknemers die bij Irrifrance in Paulhan werken kunnen opgelucht ademhalen. Het Midden-Oosten is een belangrijke exportmarkt voor het merk. Vooral in Syrië worden veel beregeningssystemen verkocht. Ondanks dat de investeringsbank Coface hun steun terugtrok is de financiële status van het bedrijf gezond, zo zegt het zelf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden