Veldspuiten en hooibouw

New Holland rondt overname Miller af

3 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

New Holland Agriculture, een onderdeel van CNH Industrial, heeft op 26 november de overname van het Amerikaanse machinemerk Miller afgerond. In augustus werd een akkoord gesloten tussen beide bedrijven. Vier jaar lang bouwde Miller zelfrijdende veldspuiten voor New Holland maar, die productie neemt de full liner nu geheel zelf in handen.

Miller focuste zich op het bouwen van zelfrijdende veldspuit met een spuitboom die voorop is gemonteerd. Maar, het heeft ook een model met de boom achterop en een zelfrijdende kunstmeststrooier. Het bouwt al 115 jaar machines voor Noord-Amerika. In Europa zullen we deze techniek niet snel tegenkomen. De New Holland dealers in de Verenigde Staten en Canada zullen deze machines gaan vertegenwoordigen. Miller blijft de veldspuiten wel bouwen in St. Nazianz, Wisconsin.

Naast spuitmachine bouwt Miller ook zogenaamde Ag-Bag machines. Hierbij wordt een product ingekuild in een kleine en lange plastic slurf. Dat kan gras zijn, maar ook snij- of korrelmaïs. In Nederland is het concept echter nooit echt aangeslagen. New Holland zal ook deze productgroep onder eigen naam op de markt brengen. Dat is in Noord-Amerika geen probleem omdat het daar al over een volledige hooibouwdivisie beschikt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden