Investering in sensoren

Dronebouwer Parrot duikt in agrarische sector

3 December 2014

Het Franse bedrijf Parrot, bekende van de carkits, richt zich tegenwoordig (onder andere) op de markt van consumenten drones. Door het bedrijf MicaSense financieel te ondersteunen doet Parrot een eerste stap in de richting van de agrarische sector. MicaSense bouwt namelijk multispectraalcamera’s waarmee gewassen zijn te scannen. Met de ondersteuning is een investering van 2 miljoen dollar gemoeid.

MicaSense gaat het geld gebruiken om hun RedEdge multispectraalcamera verder te ontwikkelen, meldt UnmannedSystemsTechnology.com. Henri Seydoux, oprichter en directeur van Parrot, verwacht veel van de agrarische sector. Kenners voorspellen dat deze sector de grootste afnemer van UAV systemen wordt, ondanks de onvoorspelbaarheid vanwege ontbrekende wetgeving.

De RedEdge multispectraalsensor van MicaSense is bedoeld voor professioneel gebruik en licht van gewicht. Hiermee wordt het gewas gescand op bijvoorbeeld plantstress en de opname van vocht en nutriënten. De camera is gekoppeld aan een cloud-account waarop de verzamelde gegevens direct worden opgeslagen. Vanwege zijn hoge resolutie kunnen planten tot op bladniveau worden gescand.

Parrot bouwt op dit moment alleen drones die gericht zijn op de agrarische sector en niet geschikt voor professioneel gebruik, vanwege hun beperkte laadcapaciteit. Voor 2015 is de verwachting dat de consumentensector de grootste groei met zich zal meebrengen. Parrot zit dus nog wel even goed. De MicaSense sensor is onder ieder type UAV te gebruiken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief