Voor de tweede keer

Nederlandse bereikt Zuidpool met de trekker

9 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Wie de ATH beurs in Biddinghuizen heeft bezocht, en langs de stand van Massey Ferguson is gelopen, heeft waarschijnlijk een MF trekker zien staan gehuld in nepsneeuw. Hij behoort toe aan ‘tractor girl’ Manon Ossevoort. Haar doel was om 5000 kilometer af te leggen naar de Zuidpool en weer terug. Op 9 december heeft ze het meest zuidelijke puntje ter wereld bereikt.

Zeventien dagen deed de Nederlandse actrice en theatermaker erover om de geografische Zuidpool te bereiken. In die tijd legde het team van Massey Ferguson 2.500 kilometer af. Om half vijf ’s ochtends op negen december werd het meest zuidelijke punt ter wereld bereikt.

Antartica 2 heet de ‘missie’ die onder leiding van MF wordt uitgevoerd. Een mooie marketing stunt. In 1958 ging Sir. Edmund Hillary haar voor in, you’ve guessed it, een Ferguson. Toen nog een TE 20 zonder cabine voor échte mannen. De MF 5610 die voor de tweede expeditie werd gebruikt is aanmerkelijk comfortabeler. Ondanks de luxe cabine blijft het buiten -56 graden en dus geen pretje. Bovendien waait het er eigenlijk altijd flink.

Het team blijft een dag op de Zuidpool, om een sneeuwpop te bouwen. Ja, serieus. Vervolgens gaat de reis weer 2.500 kilometer terug. Omdat de trekker inmiddels een spoor door de sneeuw heeft geploegd moet dat iets gemakkelijker gaan. Ossevoort draait haar hand daar niet voor om. Eerder legde ze 35.000 kilometer af, per trekker, van Nederland naar Afrika.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden