Om beter te bemesten

Grashoogtemeter wint aanmoedigingsprijs

9 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Vanuit het Innovatiefonds Farmers for Farmers reikt For Farmers Hendrix in totaal 7.000 euro uit aan vier veehouders die innovatieve ideeën hebben aangeleverd. Een emissiearme vloer en mobiele laarzenreiniger wonnen beide de hoofdprijs van 2.500 euro. Melkveehouder Piet Jan Thibaudier ontving een aanmoedigingsprijs van 1.000 euro voor zijn grashoogtemeter.

Piet Jan Thibaudier is melkveehouder in het Friese Lemmer en bedenker van de grashoogtemeter gemonteerd op een maaier. Thibaudier wil graag de hoogte van het gras en het gehalte droge stof meten tijdens het maaien. Zo kan hij beter sturen op de droge stof opbrengst en gerichter gaan bemesten. Hiervoor monteerde hij een Pasture Reader, afkomstig uit Australië, aan zijn frontmaaier.

De meter werd aangepast voor de Nederlandse omstandigheden. Hij kan nu aan een frontmaaier worden bevestigt. Uit de eerste bevindingen van Thibaudier blijkt dat de meetgegevens dicht bij de werkelijkheid liggen. Volgend jaar wil hij het idee verder gaan uitwerken, zodat het beter aansluit op zijn managementpakket. De bedoeling is om jaar rond te meten hoeveel gras er groeit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden