In de VS

Trimble krijgt drone toegelaten in Amerika

31 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Trimble is de eerste fabrikant van ‘agrarische’ drones die van de Amerikaanse FAA (Federal Aviation Authority) een vergunning heeft gekregen om hun UX5 UAV de lucht in te krijgen. In totaal verleende de Amerikaanse luchtvaartautoriteit recent vier vergunningen aan bedrijven. De UX5 wordt voornamelijk gebruikt om percelen te scannen maar ook om bijvoorbeeld pijpleidingen en boorplatforms te controleren.

De Amerikaanse wetgeving is niet mals als het gaat om vliegen met een onbemande helikopter of vliegtuig. Ironisch voor een land dat zoveel UAV’s in hun eigen leger gebruikt. Bij GPS-boer Trimble zijn ze echter blij met hun vergunning voor de UX5. Dit is een drone met vaste vleugels, die maximaal 50 minuten kan vliegen en zo beelden vastlegt. De maximale vlieghoogte is 120 meter. Trimble maakt ook de software die deze beelden omzet tot kaarten.

Langzaam maar zeker verleent de FAA meer vergunningen aan commerciële bedrijven die met UAV’s aan de slag willen. Het lijkt er zo op dat de commerciële mogelijkheden voor drones langzaam worden uitgebreid. Die voor consumenten blijft dichtgetimmerd. Geen onbelangrijk besluit, aangezien Europa goed kijkt naar wat de FAA doet en hierop haar wetgeving ent.

Trimble is één van vier fabrikanten die van de FAA recent een vergunning kregen. Dat brengt het totaal aantal toegelaten drone-fabrikanten op dertien in de Verenigde Staten. De meeste bedrijven zijn echter actief in de foto- en filmsector voor films. De FAA kreeg 167 verzoeken ingediend van bedrijven. UAV's tot 24 kilo komen in aanmerking om gecertificeerd te worden door de FAA.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden