Nieuwe serie uit Beauvais

Massey Ferguson breidt Franse productie uit

7 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Trekker producent Massey Ferguson breidt de productiefaciliteiten van hun fabriek in het Franse Beauvais uit. Hier zal later de nieuwe 4700-serie worden gebouwd voor Europa. De trekker maakt deel uit van het vorig jaar gelanceerdeGlobal Series’ programma. De serie omvat straks modellen tussen de 60 en 130 pk, die vooral simpel zijn.

Agco, het moederbedrijf waar MF onder valt, stak in totaal 350 miljoen euro in het project. De trekker zou namelijk geheel vanaf de grond af nieuw zijn ontworpen. De serie bestaat op dit moment nog uit twee modellen. De 4708 en 4709 hebben een vermogen van 85 of 95 pk. MF benadrukt dat ze niet alleen voor ontwikkelingslanden zijn bedoeld, maar ook voor Europa.

De 4700 serie, en in de toekomst zijn grotere en kleinere broers, zullen onder andere in Beauvais gebouwd worden. Ook gaat MF de trekker in Turkije, Brazilië, China en India produceren. De Franse productielijn biedt plaats voor maximaal 2.500 modellen per jaar. Daar wordt hij geproduceerd naast de 5600, 7600 en 8700 serie.

De twee modellen die dit jaar leverbaar zijn hebben geen cabine en zijn sober uitgevoerd. Echter, MF belooft in 2016 een luxere versie met cabine. Naar alle waarschijnlijkheid zal de fabrikant op de Sima, die eind februari wordt gehouden, de opvolger van de 7600-serie laten zien. In Noord-Amerika is zijn opvolger, de 7700-serie, al geïntroduceerd.


De MF 4708 'Global Series' op de Eindejaarsshow van de Mechan Groep in Achterveld. Ook in Nederland is er een kleine markt voor dergelijke trekkers. Vooral als tweede of derde trekker bij (melk)veebedrijven, hoveniers of maneges.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden