John Deere marktleider

Duitsers nemen koppositie over bij trekker verkoop

14 Januari 2015 - 1 reactie

Als gevolg van de sterke daling in verkoopaantallen in Frankrijk hebben de Duitsers een koppositie aangenomen binnen de Europese verkoopstatistieken. In totaal werden 34.722 nieuwe trekkers verkocht bij onze oosterburen gedurende 2014. Wordt alleen gekeken naar 50 pk +, dan ligt dit aantal op 28.555. De totale verkoop komt daarmee 4,2 procent lager uit dan een jaar eerder. Duitse dealers hebben zich dus beter weten te handhaven dan hun Franse collega’s.

Brancheorganisatie VDMA Landtechnik stelt deze cijfers samen. In de verkoopaantallen van de laatste tien jaar is, net als in Frankrijk, een duidelijke piek terug te zien over de jaren 2011, 2012 en 2013. Vooral de verkoop in 2012 was extreem hoog. Met de verkopen van het afgelopen jaar wordt het niveau van 2011 bijna geëvenaard. Van een slechte marktsituatie is dus niet te spreken.

Net als in geheel Europa, stijgt het gemiddelde vermogen van een nieuwe trekker flink. Die komt na 2014 uit op 155 pk. Met 0,1 pk zitten de Britten daar gemiddeld nog net iets boven. Eén op de vijf nieuwe trekkers in Duitsland heeft inmiddels meer dan 200 pk onder de kap. Grote landbouwbedrijven in het oosten van het land dragen daar een flink steentje aan bij.

John Deere heeft in 2014 zijn koppositie qua marktaandeel behouden, meldt Traction Magazin. Het merk heeft een aandeel van 19,4 procent. Dat komt neer op 6.736 stuks. Deere heeft wel iets moeten inleveren. Een jaar eerder was het marktaandeel namelijk nog 21,3 procent. Fendt zit John Deere echter op de hielen. Pas na de top drie komen de ‘buitenlandse ‘ merken. Omdat JD de meeste trekkers in Mannheim bouwt hebben de Duitsers het merk als eigen geadopteerd.

VDMA verwachting voor het begin van 2015 een kleine terugval in trekker verkopen. Echter, een nieuwe trekker blijft hoog op het investeringslijstje van de Duitse boer en loonwerker staan. Een fikse terugval wordt niet voorzien.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 14 Januari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10861548/Duitsers-nemen-koppositie-over-bij-trekker-verkoop]Duitsers nemen koppositie over bij trekker verkoop[/url]
vraag naar grote trekkers
ddr 14 Januari 2015
wat een lulverhaal waarom gooien ze bij fendt 500 man op straat
omdat het zeker super draait.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Mechanisatie

Prijs en levertijd machines lopen schrikbarend op

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Nieuws Grondstoffen

Duitsers telen vooral maïs als hernieuwbare grondstof

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief