Europa blijft stabiele markt

Amazone behaalt op een na beste resultaat

20 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Met een omzet van 468 miljoen euro - over het jaar 2014 - sluit machinefabrikant Amazone hun op een na beste jaar ooit af. Alleen in 2013 lag de omzet nog hoger, met 515 miljoen euro. Deze daling – van 47 miljoen euro – heeft volgens de familie Dreyer vooral te maken met de crisis in de Oekraïne en de schommelende valuta’s. De omzet naar Nederland behield zijn hoge niveau van 2013.

468

miljoen

euro omzet over het jaar 2014

De omzet over 2014 komt 9 procent lager uit dan een jaar eerder. Daarmee komt de omzet wel 8 miljoen euro hoger uit dan in 2012 het geval was. Amazone exporteert 80 procent van hun machines. Vooral Europa is een belangrijke markt. Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Tsjechië, Roemenië, Finland en Kazachstan namen allemaal flink meer machines af. Nederland, België, Duitsland, Rusland, Oostenrijk en Polen behielden het hoge omzetniveau van 2013. Net als bij trekkers kelderde de verkoop in Frankrijk. Na twee goede jaren daalt die flink. Na Duitsland is dit land voor Amazone de grootste exportbestemming.

Directeuren Christian en Justus Dreyer verwachten voor 2015 een lichte terugval in de omzet. Voor de middellange termijn is men echter positief. ‘Ook bij een slecht economisch klimaat moet er voedsel worden geproduceerd en is mechanisatie nodig’, menen zij. In de toekomst wil het bedrijf verder groeien binnen de bestaande lijnen. In Europa is volgens het bedrijf nog groei mogelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden