910 personen tijdelijk op straat

John Deere haalt bezem door bezetting in VS

27 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De vraag naar nieuwe trekkers en landbouwmachines blijft laag bij John Deere, waardoor nog meer personeel op straat komt te staan. Op 23 januari kondigde John Deere Amerika aan in totaal 910 werknemers tijdelijk op straat te zetten. Op het gebied van bouw- en bosbouwmachines lopen de zaken wel goed. Daarom wordt 220 man personeel overgeplaatst naar die tak van sport.

910

man

staat tijdelijk op straat bij John Deere in de VS

Een ‘indefinite layoff’ ofwel; een tijdelijk ontslag. Dat kregen 910 Amerikaanse werknemers van John Deere op 23 januari te horen. Op drie locaties in Waterloo vallen de grootste klappen. Daar hoeven 565 personen niet langer op hun werk te verschijnen. In Des Moines is dat voor 300 mensen het geval en in East Moline stoppen 45 mensen. In Waterloo bouwt Deere trekkers, in Des Moines werktuigen en zelfrijders. Op de faciliteit in East Moline worden maaidorsers en maaiborden geproduceerd.

De tijdelijke ontslagen volgen na tegenvallende resultaten van het bedrijf, die in november bekend werden. De wereldwijde vraag naar machines is fiks gedaald waardoor ook minder personeel benodigd is. Daarbij moet wel een kanttekening worden gemaakt. In het verleden is veel extra personeel aangetrokken om de productie op te schalen. Nu de vraag is afgezwakt kunnen deze mensen vertrekken. Uiteraard blijft dat crue en een teken voor de wereldwijde agrarische sector.

Werknemers van de zaaimachine- en cilinderfabriek in Moline werken altijd seizoensgebonden. 500 personen zullen echter langer thuisblijven dan de bedoeling is. Aan het einde van de zomer hoopt Deere de productie daar weer op te kunnen starten met een volledige bezetting.

Na alle ontslagberichten heeft John Deere ook nog iets goeds te melden. Zo zijn 220 nieuwe banen gecreëerd bij twee fabrieken in Iowa. Daar worden bouwmachines en bosbouwmachines gebouwd. Iedere fabriek krijgt er 110 man personeel bij. De meeste posities worden opgevuld met werknemers die afgelopen augustus al tijdelijk ontslag kregen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden