Rabo Wallet

App maakt pinnen met smartphone mogelijk

11 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Rabobank is de eerste Nederlandse bank die het betalen via je smartphone mogelijk maakt. In plaats van een pinpas in de automaat stoppen hou je de smartphone – met de app geopend – er tegenaan. Ook kun je je actuele saldo checken, klantenkaarten en kortingsbonnen opslaan. De Rabo Wallet app is vanaf woensdag 11 februari te downloaden in de Play Store, exclusief voor gebruik met een Samsung Galaxy S4 of Note 3 toestel.

Rabobank is nog maar net begonnen met het uitrollen van de Wallet app. Op dit moment zijn slechts twee toestellen met een NFC betalingschip compatibel. En, die moeten dan ook nog op OS versie 4.3 (S4) of 4.4 (Note 3) of hoger draaien. De lijst met ‘betaalbare smartphones’ is echter veel langer. Naar verwachting zal Rabobank hun app snel uitbreiden. Vooral bij lancering van de iPhone 6 was veel te doen omtrent de NFC betalingsfunctie.

Na een complex verificatieproces, waarvoor een mobiele pincode moet worden aangevraagd, kun je betalen, saldo’s checken, verschillende klantenkaarten opslaan en aanbiedingen bekijken. De app werkt nu nog alleen met een privé account en geen zakelijke rekeningen. Ook moet je achttien jaar of ouder zijn om deel te kunnen nemen.

Nu hoor ik u denken: Hoe zit het met de veiligheid? Om de betalingsfunctie te activeren moet je eerst een aantal zaken doorlopen. Daarnaast is altijd een tweede app nodig: Samsung KMS Agent. Die is alleen met de firmware van Samsung compatibel. Je kunt er zelf voor kiezen om betalingen tot 25 euro te verifiëren zonder pincode. Het maximaal betaalbare bedrag – zonder pincode – is 50 euro. Voor parkeren en tolwegen ligt de limiet hoger.

Betalen met je smartphone heeft twee grote voordelen. Een portemonnee meenemen is overbodig en het is laagdrempelig. Vooral bij kleine betalingen is dat gewenst. Van de 1,5 miljoen contactloze transacties in december 2014 had 74 procent een waarde onder de zeven euro. De mogelijkheid om je klantenkaarten er in op te slaan benadrukt het gebruiksgemak.

De Rabo Wallet app download je gratis in de Google Play store. Je moet wel over een bankpas beschikken die draadloos betalen toestaat én in een winkel betalen waar de automaat ook geschikt is. Echter, naar verwachting is aan het einde van dit jaar al bij tachtig procent het geval. Op dit moment kun je in ruim 55.000 winkels draadloos betalen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Rabobank

Rabobank wil meer slagkracht hoofdkantoor

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden