Galaxy S6 en S Edge

Samsung zet zeilen bij voor nieuwe smartphone

12 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Samsung Galaxy S6 smartphone, het nieuwe topmodel van de Zuid-Koreaanse fabrikant, moet ervoor gaan zorgen dat het bedrijf zijn gedeukte reputatie kan opvijzelen wat betreft high-end smartphones. De S5 – die vorig jaar uitkwam – bracht niet het verwachtte verkoopsucces. Alle ogen zijn daarom op de S6 gericht, die het voor Samsung moet gaan doen. Bloomberg zegt inmiddels over de noviteiten te beschikken van dit toestel. Zo zou er een tweede versie komen met een gebogen scherm.

De Galaxy S6 smartphone heeft veel om goed te maken na de tegenvallende S5

Na tegenvallende verkoopcijfers van de Galaxy S5, en een glorieuze overwinning voor de iPhone 6, moet Samsung alle zeilen bijzetten voor de ontwikkeling van hun nieuwe topmodel. Kenners verwachten daarom flink wat vernieuwingen om het verschil te kunnen gaan maken.

Eén van de grootste noviteiten is de (verwachtte) komt van de Galaxy S Edge. Die zou een gebogen scherm hebben en links, rechts en naar boven rond afloopt. Groter wordt hij echter niet. Zo'n scherm is al leverbaar op de Note Edge. Beide schermen zijn volgens Bloombergs bronnen 5.1 inch. Ter vergelijking: Die van de iPhone 6 is 4.7”en die van de 6 Plus 5.5”. De resolutie van de Galaxy is 2560 x 1440 pixels, in vergelijking met 1330 x 750 of 1920 x 1080 op de Apple.

Waar Samsung gebruikers al langer naar vragen is een metalen behuizing, om van de goedkope plastic feel af te komen. Die wensen lijken met de S6 ingewilligd te worden. Dat geeft hem direct een heel andere look. Niet alleen de buitenkant is belangrijk. Binnenin zou een nieuwe mobiele chip worden geplaatst. Zelfs de snelste die momenteel ter wereld verkrijgbaar is. Samsung maakt die in eigen huis.

Het is vrijwel zeker dat Samsung het nieuwe vlaggenschip volgende maand in Barcelona onthult. Voor het prijsverschil tussen Samsung en Apple hoef je waarschijnlijk niet over te stappen van merk. Tweakers plaatste namelijk een bericht dat de telefoon over de tranentrekkende prijs van de iPhone 6 heen gaat. Voor een iPhone 6 betaal je 699 euro. Het gerucht gaat dat Samsung bij 749 euro begint.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden