Garantie op tweedehandsje

Fabrikanten doen alles om voorraad te verkopen

3 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Na enkele topjaren in Noord-Amerika stapelen de hoeveelheden trekkers, maaidorsers en veldspuiten zich op bij dealerbedrijven de Verenigde Staten en Canada. De hoeveelheid kapitaal die hier in zit neemt zorgwekkende vormen aan. Alle grote fabrikanten doen er daarom alles aan om tweedehands materiaal aan boeren te slijten. Door garantie te bieden op een tweedehandsje hopen ze meer overtollig materiaal te kunnen verkopen.

Met een CPO programma wordt op tweedehands materiaal garantie en financiering verstrekt

Certified Pre-Owner (CPO) programma’s worden de verkoopmaatregelen genoemd. John Deere en Agco startte daar vorig jaar al mee in Noord-Amerika. CNH volgt nu, met New Holland en Case IH. De CPO’s worden nu aangeboden op jong gebruikte trekkers en maaidorsers in de grootste klassen. Is de machine van zo’n CPO certificaat voorzien dan wordt hij door de dealer eerst uitgebreid gecontroleerd op gebreken, krijg je extra garantie op de aandrijflijn en korting op onderdelen.

Volgens Eric Weaver, marketing manager bij Case IH, wordt door hun op gebruikt materieel dezelfde betrouwbaarheid, garantie, investeringsopties en gemoedsrust aan de klant geboden ten opzichte van nieuw kopen. Voor de CPO werken NH en Case samen met de financiële poot van het bedrijf: CNH Industrial Capital. Voor het financieren van gebruikt materiaal gelden dezelfde voorwaarden als bij een nieuwe.

Niet alleen CNH, maar ook collega’s Deere en Agco, zien veel in een CPO programma. John Deere startte die vorig jaar mei voor 8 en 9 serie trekkers en jong gebruikte maaidorsers. Daar zijn nu ook veldspuiten aan toegevoegd. Agco biedt ook voor werktuigen een CPO om van hun opgebouwde voorraden af te komen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden